30 березня, 2018

СКУ засуджує вибори президента Російської Федерації на території незаконно окупованого Криму

Світовий Конґрес Українців 22 березня видав наступне пресове повідомлення. 

Світовий Конґрес Українців (СКУ) засуджує вибори Президента Російської Федерації, що відбулися 18 березня 2018 року на території Кримського півострова, незаконно окупованого Російською Федерацією.

Проведення цих виборів на окупованій території України стало ще однією спробою кремлівської влади леґітимізувати незаконну окупацію Криму.

СКУ вітає той факт, що Організація з Безпеки і Співробітництва в Европі, Бюро демократичних інституцій та людських прав та інші міжнародні інституції відмовилися делеґувати своїх спостерігачів на незаконні вибори, що проводилися Російською Федерацією на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

СКУ також відзначає правильну оцінку ситуації з боку ЕС, який 19 березня заявив: „ЕС не визнає незаконну анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією і тому не визнає проведення виборів на Кримському півострові”.

„Світовий Конґрес Українців засуджує незаконну окупацію Криму Російською Федерацією, яка кричуще порушила міжнародне право, та закликає до посилення міжнародного тиску на Російську Федерацію, доки Крим не буде повернуто Україні та всі кримськотатарські та українські політв’язні не будуть звільнені,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Коментарі закриті.