7 вересня, 2018

СКУ закликає запалити свічки пам’яті

Протягом 85 днів перед Міжнародним днем пам’яті Голодомору 24 листопада свічка буде щоденно запалюватись у іншій країні світу, об’єднуючи українців та друзів України у спільній пам’яті про невинні жертви геноциду сталінського режиму та в той же час підвищуючи обізнаність про людські права, повагу і толерантність.

Перший день вересня традиційно є початком навчального року в Україні. Оскільки серед мільйонних жертв Голодомору була значна частина дітей, цьогорічні урочистості будуть присвячені тим дітям, які не повернулися за шкільні парти 1 вересня 1933 року.

Свічка пам’яті розпочала свою 85-денну подорож по п’яти континентах у Києві, у Національному музеї „Меморіял жертв Голодомору” та завершиться 24 листопада в Києві.

„СКУ закликає міжнародне співтовариство приєднатися до цієї акції шляхом проведення пам’ятних заходів або якнайширшим інформуванням про цей геноцид, щоб донести сиґнал, що Голодомор, який є трагічною сторінкою історії нашого народу, продовжує бути свідченням наслідків імперіялістичних амбіцій і самовдоволеного світу“‚ – заявив Генеральний секретар СКУ та Голова Міжнародного координаційного комітету в справі Голодомору СКУ Стефан Романів.

Пам’ятаймо і поширюймо історію про Голодомор!

 

Коментарі закриті.