27 вересня, 2019

СКУ вітає створення Міжфракційного об’єднання „Українці в світі”

Учасники зустрічі у Верховній Раді (зліва): Сергій Касянчук, Андрій Футей, Павло Ґрод, Святослав Юраш та Олена Кошарна. (Фото: СКУ)


КИЇВ. – 13 вересня під час пленарного засідання Верховної Ради України Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук у присутності членів Проводу Світового Конґресу Українців (СКУ) оголосив про створення Міжфракційного депутатського об’єднання „Українці в світі”.

Як зазначив голова об’єднання Святослав Юраш, створення цього важливого парляментського формування стало можливим з активною підтримкою СКУ та єдності депутатських фракцій задля законодавчого розв’язання питань світового українства.

„Створення об’єднання, що буде опікуватися питаннями українців у всьому світі, це значний крок до зближення та покращення взаємодії між Україною та світовим українством. Це також є важливим показником, що демонструє зацікавленість органів державної влади України в налагодженні ефективної взаємодії з українцями всього світу. Сподіваємося на плідну та продуктивну співпрацю, яка сприятиме розвитку та становленню України як успішної, незалежної, самодостатньої, демократичної европейської держави та подальшому утвердженню і розвитку світового українства”, – заявив Президент СКУ Павло Ґрод.

До об’єднання увійшли представники всіх парляментських фракцій та позафракційні депутати, що представлені у Верховній Раді України, окрім політичної партії „Опозиційна плятформа – За життя!”.

Коментарі закриті.