12 січня, 2018

Різдвяне свято у школі в Ню-Йорку

Учасники свята у Школі українознавства Об’єднання Українців Америки „Самопоміч”. (Фото: Андрій Коваль)

НЮ-ЙОРК. – 9 грудня 2017 року, коли в Ню-Йорк випав перший сніг, у Школі українознавства Об’єднання Українців Америки „Самопоміч” відбулося Різдвяне свято. Концерт розпочали з запалення ялинки та хвилини мовчання у знак пам’яті про всіх, хто загинув у війні за Україну.

Директор школи Іван Макар сказав: „Ми, Школа українознавства, за 68 років існування урочисто збираємося на цьому Різдвяному концерті, щоб разом, як одна шкільна родина, з вчителями, батьками, учнями та гостями святкуватив родинній атмосфері прихід на світ Господа нашого Ісуса Христа“.

Виступали усі, починаючи від Світлички до 11-ої кляси, чи з виставою „Святкова феєрія“ від 5-ої кляси, чи колядкою „Три славнії царі“ від 2-ої та 3-ої кляс, чи „Вертеп“ від старшоклясників, виступ яких готувала Оля Матвіїшин, учителька мови, артистичний керівник шкільного Вертепу.

Виступив шкільний хор з колядою „Молитва на Різдво“ Зиновія Медюха (солістка Дарія Войтович). Виконання цієї молитви було присвячене українським воякам, які борються за цілісність та волю України. Музичним керівником шкільного концерту була Єля Романишин. Василь Гречинський, музичний керівник та дириґент хору„Думка“ акомпіюнував на фортепіяні протягом цілого концерту.

У його проведенні брав участь Батьківський комітет, який очолює Оксана Коваль. Учасники вітали Наталю Думу, голову нюйоркського Відділу ОУА та інших членів управи товариства „Самопомочі“ на шкільному святі, а також о. Еміліяна Дороша, пароха церкви cв. Юра.

Свято завершилося колядою „Бог Предвічний“, яку виконала школа разом з батьками та гостями.

Коментарі закриті.