12 січня, 2018

Зустрілися з духовенством 

Учасники зустрічі в головному бюрі Української Американської Федеральної Кредитової Спілки „Самопоміч”.

ЧИКАҐО. – 13 грудня 2017 року в головному бюрі Української Американської Федеральної Кредитової Спілки „Самопоміч” відбулась традиційна різдвяна зустріч з духовними провідниками української громади Чикаґо та його передмість. За святковою вечерею зібрались представники Української Католицької Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріярхату,  Української Православної Церкви США, Української баптистської та п’ятидесятницької Cерков.

Відкрив зустріч президент дирекції кредитівки д-р Михайло Р. Кос, привітавши присутніх від імени дирекції, керівників та працівників. М. Кос представив членів дирекції поіменно та відмітив, що саме ця зустріч є особливою, оскільки присутній новий Владика Української католицької єпархії св. Миколая Венедикт і запросив його до слова та спільної молитви.

Владика Венедикт подякував кредитівці за можливість усім зустрітися і пережити різдвяну зустріч разом.

Настоятель Української православної церкви Київського Патріярхату св. Андрія Первозваного митрофорний протоєрей Віктор Полярний привітав „Самопоміч” та висловив щиру подяку за те, що українська фінансова установа не тільки залишається стабільною, але й підтримує фінансово церковні, громадські та молодіжні організації.

Настоятель Української православної церкви св. Трійці у Бенсенвілі о. Богдан Калинюк подякував кредитівці за фінансіві послуги, які дали можливість не одній українській родині, що іміґрувала до США, щасливо прижитися у новому американському середовищі.

Генеральний консул України в Чикаґо Лариса Герасько подякувала кредитівці за співпрацю та фінансову підтримку української громади далеко за межами Батьківщини. Особлива подяка була висловлена керівникові відділу Володимирові Тюну  за допомогу в організації низки заходів. Л. Герасько розповіла, що Україна розпочала проєкт на підтримку українських шкіл у діяспорі. Вона висловила сподівання, що українська громада і надалі активно братиме участь у всіх важливих подіях, спільних мистецьких та інших проєктах у 2018 році.

Від Української католицької церкви св. Йосифа Обручника о. Мирон Панчук попросив священиків пам’ятати про вагомість свого покликання, пам’ятати, що Україна потребує допомоги.

Президент установи, виконавчий директор Богдан Ватраль подякував усім за участь у спільній вечері, традиція якої розпочалась ще у 1980-их роках, коли обрали першого президента дирекції Романа Мицика. Б. Ватраль представив теперішню управу каси та подякував дирекції, контрольній комісії, комітетам й усім працівникам за роботу, яку вони роблять, щоб і надалі усі разом долучались до розбудови української діяспори.

Віце-президент фінансів і технології Віталій Кутній подякував духовним наставникам за те, що вони є тим осередком, навколо якого гуртуються люди, що допомагає їм пристосуватися до нового життя. Віце-президент членських послуг Петро Ільницький подякував духовенству за добре зерно, яке воно сіє у серця людей, за українське слово.

Різдвяну зустріч доповнили теплі привітання і українські страви від Українського Культурного Осередку свв. Володимира і Ольги та різдвяні коляди.

 

Коментарі закриті.