19 квітня, 2019

Росія готується до війни в Европі

КИЇВ. – Виступаючи на Київському безпековому форумі 11 квітня‚ Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександер Турчинов заявив‚ що Росія розбудовує потужну військову інфраструктуру на кордоні з Україною і готується до маштабної континентальної війни.

„Росія не просто вкладає мільярдні ресурси в розбудову військової інфраструктури, вона готується до повномаштабних військових дій, до повномаштабної континентальної війни в Европі. І безумовно, перший пляцдарм, який вони будуть намагатись здобути — це наша країна“, — зазначив він.

О. Турчинов наголосив, що „епіцентром руйнації безпекових паритетів“ протягом останніх п’яти років виступає Російська Федерація. І найбільша небезпека полягає в тому, що „Росія не зупиниться на здобутих окупованих територіях.

Ми бачимо, як останні роки дуже швидко розбудовується військова інфраструктура вздовж українського кордону“, — додав він. Також Секретар РНБО ствердив, що Росія вкладає мільярдні ресурси у військові інфраструктурні об’єкти — летовища для військової штурмової авіяції, військові бази та бази зберігання зброї і техніки.

„На сході нашої держави нам протистоїть 8-ма армія Південного округу Російської Федерації, на півночі — 20-та армія Західнього округу. І цього росіяни вважають недостатнім, вони тримають в резерві 1-шу танкову армію, 49-ту і 58-му загальновійськові армії. І цього їм замало. Для забезпечення наступу, до якого готується Росія, будуть використовуватись 6-та і 4-та армії повітряно-космічних сил. Вони розташували вздовж нашого кордону вісім ракетних бриґад“, — повідомив О. Турчинов.

Він також сказав, що для наступу на можливому театрі воєнних дій в Україні Росія готує чотири дивізії та п’ять бриґад повітряно-десантних військ, п’ять бриґад та полк морської піхоти. І навіть цей ресурс Москва вважає недостатнім.

О. Турчинов також згадав, що у Південному окрузі Російської Федерації розпочалось формування шести резервних так званих козацьких дивізій.

„Росія веде п’ять років війну проти нашої країни — окупувавши Крим, окупувавши частини Донбасу. І на превеликий жаль, ми не мали жодного дня, коли б військова російська машина не вела бойові дії та не вдавалася б до військових провокацій на теренах нашої держави. Фактично щодня ми маємо загиблих та поранених військових українських Збройних Сил“, — підкреслив секретар РНБО.

 

Коментарі закриті.