19 березня, 2020

Росія була і є аґресором – не можна надати Росії ролю посередника

Cоюз Українських Організацій Aвстралії 15 березня видав наступну заяву.

 

Cоюз Українських Організацій Aвстралії (СУОА) надзвичайно занепокоєний рішенням про створення Консультативної ради в межах політичної Тристоронньої Контактної Групи з уреґулювання конфлікту на Донбасі, в яку увійдуть на рівних правах представники України та так званих Донець­кої і Луганської народних республік (ОРДЛО), які фактично є російськими терористичними організаціями. Та на рівних засідати з представниками України, Росії, Німеччини і Франції бути за одним столом переговорів.

У президента України зараз є можливість проявити лідерство та спростувати і відкинути цю пропозицію, а не перетинати червоні лінії, які за його згодою не перетинатимуться, та показати сильне національне провідництво.

Це неприйнятне становище.

Ця пропозиція підриває територіяльний суверенітет України, надаючи статус російським терористичним організаціям і знімає будь-яку відповідальність з Росії, що чоботами топче український ґрунт, окупуючи Донбас і Автономну Республіку Крим.

Росія – аґресор, повинна бути приведена до відповідальності і це потрібно враховувати, надаючи їй статус спостерігача або посередника.

Україна втратила занадтого багато життів у встановленні свого територіяльного суверенітету і незалежности, щоб дозволити це зруйнувати.

Арґумент, що „ми хочемо миру, і ми можемо рухатися далі” – це прагнення і бажанням всіх, а не тільки тих, хто домовився про цю неприйнятну позицію. Однак, це не може і не повинно бути досягнуто шляхом капітуляцій.

Коли вживається арґумент, що жодних рішень ще не прийнято, що будується плятформа, тоді будь-яка плятформа мусить мати сильний фундамент.

У схемі даної пропозиції ця плятформа зовсім не має місця міцної суттєвої підстави.

У реальному світі політики мають відстоювати на першому місці принципи і ціності, що є правильними та боротися за правду щоб знищити зло.

Фундамент будований на принципах коли „яка різниця” або „рішення в цій справі необхідні і можливі” лише зменшують національні зобов’язання та є ознаками національної слабкости.

CУОA підтримує заяву Cвітового Конґресу Укра­їн­ців (СКУ), що рішенння Тристоронньої Контакт­ної Групи є недопустим і неприйнятним, бо воно позбавляє Росію, як аґресора, будь-якої відповідальности за війну.

Лідери Франції і Німеччини також повинні стояти на свої позиціїх і не перетинати ці ідентифіковані червоні лінії.

Росія є аґресором і повинна нести відповідальність.

У ці важкі часи коронавірусу, де вся увага скерована на позбавлення вірусу, міжнародне співтовариство не повинно дозволити цій пропозиції побачити світло дня і повинно її категорично відкинути.

Коментарі закриті.