22 липня, 2020

Рейс MH17: чітке нагадування, що російська аґресія далекосяжна

Росія вторглася до України в Криму та на Дон­басі шість років тому.

З того часу внаслідок безперервної військової аґресії Росії проти України на Донбасі загинуло понад 13,000 осіб та поранено понад 30 тис. осіб, а в Україні зараз понад 1.5 млн. внутрішньо переміщених осіб.

Під час цієї воєнної аґресії шість років тому – 17 липня 2014 року – російські військові збили цивільний літак рейсу MH17 на сході України, жахнувши світ і вбивши усіх 283 пасажирів та 15 членів екіпажу на борту.

Внаслідок цього жахливого злочину майже 300 сімей у Нідерляндах, Маляйзії, Австралії, Індонезії, Спо­лученому Королівстві, Німеччині, Бельгії, Філіппінах, Канаді, Новій Зеляндії та Сполучених Штатах досі сумують за втратою близьких.

Молючись за всіх жертв рейсу MH17 та за їхні скорботні сім’ї, пам’ятай­мо, що військова аґресія Росії в Криму та на сході України – це не лише льокальна українська проблема, і те, що збиття рейсу MH17 на сході України російськими силами безпосередньо торкнулося родин у 11 інших країнах світу.

Громадська організація ,,Украї­на-2050” закликає міжнародне співтовариство зберігати у пам’яті цю темну сторінку та надавати Україні всю необхідну підтримку для подолання триваючої військової аґресії Росії, щоб зробити цей світ безпечнішим місцем для життя.

 

Евген Чолій
Президент ГО ,,Україна-2050”
Київ

Коментарі закриті.