27 лютого, 2020

Провід Українського Конґресового Комітету Америки зустрівся з міністром закордонних справ України

Члени Крайової Екзекутиви Українського Конґресового Комітету Америки на зустрічі з Mіністром Закордонних Справ України Вадимом Пристайком. (Фото: Андрій Добрянський)

НЮ-ЙОРК. – 19 лютого під час робочої поїздки до штаб-квартири Організації Об’єднаних Націй Mіністер Закордонних Справ Украї­ни Вадим Прис­тайко зуст­рівся з членами Крайової Екзекутиви Українського Конґресового Комітету Америки.

Відкриваючи зустріч, Президент УККА Андрій Футей привітав міністра в Ню-Йорку і подякував йому за те, що він завжди бажав зустрітися з провідниками української громади. Відтак А. Футей розказав про проєкти праці УККА на 2020 рік, а зокрема він повідомив міністра, що в цьому році УККА відзначатиме 80-річчя свого існування і запросив міністра взяти участь у XXIII Конґресі УККА, який відбудеться в жовтні цього року.

Міністер В. Пристайко подякував УККА за всю роботу та наголосив, що Україна вдячна та надіється на дальшу постійну підтримку української американської громади у зміцненні зв’язків між США та Україною та реалізації ініціятив Прези­дента Володимира Зеленського.

У понад годинному сердечному та відкритому діялозі, під час якого обговорювались різні теми, зокрема поточна війна Росії в Україні, В. Пристайко наголосив, що головним пріоритетом Президента В. Зеленського залишається відновлення територіяльної цілісности України мирним шляхом.

Провід УККА підчеркнув, що перспективи миру можуть бути досягнуті лише в тому випадку, якщо Росія повністю відмовиться від суверенної української території. Зі свого боку, УККА зобов’язаний сприяти зміцненню американського-українського стратегічного партнерства, співпрацюючи з членами Конґресу для двопартійної підтримки України, посилення санкцій проти Росії та поширення правди про реальну ситуацію в Україні як спосіб боротьби з російською дезінформацією.

Інші питання, які були порушені під час зустрічі, включали програму НАТО „Партнерства розширених можливостей”, статус головного союзника з НАТО (МNNА) для України, майбутнє 75-річчя заснування Організації Об’єднаних Націй, ориґінальним співзасновником якої була УРСР, а також гуманітарні потреби надання допомоги в галузі медицини.

Коментарі закриті.