28 листопада, 2019

Провели літературний вечір на пошану Ліни Костенко

Учасники вечора Ліни Костенко. (Фото: Христина Шелдон)

НОРТ-ПОРТ, Фльорида. – Літературний вечір Ліни Костенко відбувся 9 листопада в Осередку ім. св. Андрія. Вечір розпочався фільмом „Я вибрала долю собі сама“, де показано портрети Л. Костенко з різних періодів її життя під звуки приємної музики.

Голова Товариства Української Мови Віра Боднарук привітала гостей вечора і підкреслила ролю Л. Костенко, як опікунки і захисниці впродовж ХХ ст. усіх українців. Сценарій Ліди Білоус, побудований на біографічних даних і творчості Л. Костенко, виконували ведучі вечора Ляриса Шпон, Оля Бабчук та Л. Білоус. Їхня розповідь була ілюстрована відеофільмами „Мій перший вірш написаний в окопі“ та „Крила“ у виконанні Богдана Ступки.

Деклямували вірші Юля Лопанчук – „Кобзарю“‚ Ігор Раковський – „Біль єдиної зброї“‚ Оля Гронь – „Доля“ та Леся Попель – „Моя любов“.

В другій частині вечора жіночий гурт у супроводі Володимира Шпічки на акордеоні виконав три козацькі пісні, які можливо були написані леґендарною Марусею Чурай в часи визвольних боїв Богдана Хмельницького: „Їхав козак на війноньку“‚ „Ой на горі та женці жнуть“‚ „Засвистали козаченьки“.

На кінець програми В. Боднарук запросила присутніх на каву і солодке, запропонувала поділитися враженнями про почуте та оглянути виставку книжок Л. Костенко. На пам’ятку залишилася гарна програмка‚ виготовлена Л. Білоус.

Вечір приготували Віктор Лісничий, Уляна Рондяк‚ Богдан Боднарук‚ Христина Шелдон‚ Дарія і Євген Томашоскі‚ Клара Шпічка.

Коментарі закриті.