3 травня, 2019

Привітали Володимира Зеленського з офіційними результатами виборів

Митрополит Епіфаній і Володимир Зеленський з подарованою йому „Острозькою Біблією“. (Фото: ZiK)

КИЇВ. – 30 квітня Президент України Петро Порошенко зателефонував Володимирові Зеленському і привітав його з офіційними результатами виборів, які 30 квітня оголосила Центральна виборча комісія. П. Порошенко закликав скоординувати зусилля, щоб посилити санкції проти Росії і повідомив, що домовився зустрітися з В. Зеленським найближчим часом. 

Він висловив сподівання, що В. Зеленський продовжить курс на евроінтеґрацію і закликав негайно продемонструвати усім нашим партнерам єдину українську позицію в той час, коли роздаванням російських пашпортів на окупованих територіях Кремль здійснює черговий етап гібридної війни проти України.

В. Зеленський після оголошення результатів виборів записав відеозвернення до своїх виборців, подякувавши їм за підтримку. Він пообіцяв трудитись і не підвести українців, а також оголосив конкурс на посаду речника президента.

В. Зеленський 30 квітня зустрівся з предстоятелем Православної Церкви України Митрополитом Епіфанієм та з Почесним патріярхом Філаретом, а також Митрополитом Української Православної Церкви (Московського Патріярхату) Онуфрієм. Усі троє, згідно з повідомленнями, привітали В. Зеленського з обранням на посаду президента.

Під час зустрічі з Митрополитом Епіфанієм обговорювалися проблеми, які стоять перед українцями, зокрема боротьбу з корупцією та бідністю.На завершення зустрічі Митрополит Епіфаній подарував новообраному президентові репринтне видання „Острозької Біблії“‚ надрукованої в Україні наприкінці XVI ст.

Почесний патріярх Філарет привітав новообраного главу держави з перемогою на виборах та закликав використати дану йому владу для сприяння добру і подолання зла‚ вручив пам’ятний подарунок.

Того ж дня В. Зеленський зустрівся з Митрополитом Онуфрієм в його резиденції у Феофанії. Владика Онуфрій привітав В. Зеленського з Великоднем та перемогою на виборах‚ побажав йому Божого благословення на новому і відповідальному шляху служіння Україні та її народові. 

 

Коментарі закриті.