27 квітня, 2018

Показали фільм про Василя Сліпака

ТОРОНТО. – У залі ,,Золотого Лева’’ 1 квітня було показано документальний фільм „Міф“ про оперного співака Василя Сліпака, який загинув на Донбасі. У фільмі показано, як В. Сліпак брав активну участь у Революції Гідности, вступив до добровольчого українського корпусу „Правий сектор“‚ боровся за волю Україні й загинув. Фільм „Міф“ було показано у найбільших містах Канади, США, України. Режисери стрічки Леонід Кантер, Іван Ясній разом з старшим братом В. Сліпака Орестом та багатьма іншими розповіли про життя і творчість оперного співака та з’ясували нелегкі обставини, які склалися в Україні. Доки фільмували, на російсько-українській війні загинули кілька героїв цієї кінострічки.
Після перегляду фільму своїми думками поділився О. Сліпак, старший брат героя, котрий звернув увагу на те, що В. Сліпак став першим добровольцем російсько-української війни, визнаним на офіційному рівні. Його було нагороджено орденом „За мужність“, а потім присвоєне звання Герой України. „Тільки після цього добровольців прирівняли до воїнів у цій війні, – зазначив О. Сліпак. – Але ще треба дуже багато зробити, щоб їх визнали на належному державному рівні і щоб вони одержували необхідну від держави допомогу“. О. Сліпак живе у Києві й є виконавчим директором Фундації В. Сліпака („The Wassyl Slipak Foundation“). Серед завдань цієї організації – вшанування пам’яті героя. і підтримка молодих талантів. 

Про перспективи фільму „Міф“ цікаво розповіла Катерина Мізіна, його виконавчий продюсер. „Ми хочемо, щоб фільм побачили в усьому світі“, – наголосила вона у свому виступі. 

Над створенням фільму працювали український художник Юрій Журавель‚ композитор Євген Гнимальперін, а також Роман Григорів та Ілля Разумейко, котрі представляють сучасну українську оперу у світі разом із формацією „Nova Opera“, Едуард Приступа, відомий на українській сцені як Діля. На кінець зустрічі відбувся авкціон календаря на 2018 рік, присвячений видатним українцям. 

Коментарі закриті.