15 березня, 2019

Пластуни мали багато зимових подій

Юнацтво проводить Коляду. (Фото: plastnyc.org)

Пластова станиця Ню-Йорку мала дуже насичену програму цієї зими. 22 грудня 2018 року почався Різдвяний ярмарок, на якому юначки продавали гарні іграшки і прикраси на ялинку ручної роботи. Юнаки також брали участь в ярмарку – продавали квитки на льотерію з дуже корисними предметами – сертифікати до ресторану „Веселка“, до крамниці Бачинського та інші. Доходи від льотерії були призначені для допомоги воїнам в Україні.

22 грудня також відбулися відвідини св. о. Миколая. Діти його радо вітали з голосним співом „Ой‚ хто хто Миколая любить“.

Пластуни на зимовій прогулянці.

12 січня ми мали „Свічечку“. Наймолодші діти вступили в ряди Пласту і одержали жовті хустки, a інші пластуни перейшли до ступенів прихильників. Запалювали символічні свічки та співали пісню Вифлеємського Вогню Миру. На кінець всім було роздано кутю – символ Святої Вечері.

Відразу після „Свічечки“ 12 січня новацтво почало Коляду з відвідинами мешканців на долині міста.

Юнацтво продовжувало Коляду 13 і 20 січня в Брукліні, Квінсі і Стейтен Айленді. Понад 100 пластунів, 25 виховників і 20 батьків брали участь в Kоляді. Пластові групи вітали людей при вході до хат, співали колядки, урочисто віншували та приємно провели час.

10 лютого старшопластунський курінь „Спартанки“ організував чергову зимову прогулянку до „Holiday Mountain“ на лещата. Як в минулих роках, до станиці Ню-Йорк приєдналися й інші: Лінденгирст, Олбані, Бостон, Пасейк, Нюарк, Йонкерс, Гартфорд і Кергонксон. Разом було понад 100 пластунів – новаків, новачок та юнацтво, а також багато батьків, які дружно провели цей день, як одна велика пластова родина.

Щиро дякуємо всім пластунам та їхнім родичам за приємно проведений час та майбутні спогади. Сердечний уклін всім жертводавцям та шанувальникам Пласту за щедрість та підтримку пластунів-колядників. 

Ню-Йорк

Коментарі закриті.