15 березня, 2019

Українські католицькі ієрархи зустрілися з Митрополитом Борисом Ґудзяком

Ієрархи під час зустрічі у Філядельфії (зліва): Єпископ Венедикт Алексійчук, Єпископ Андрій Рабій, новоіменований Митрополит-Архиєпископ Борис Ґудзяк, Єпископ Павло Хомницький, ЧСВВ, Єпископ Богдан Данило, Єпископ Іван Бура. (Фото: Олег Ковальський)

ФІЛЯДЕЛЬФІЯ. – Українські католицькі ієрархи в США мали 5 і 6 березня зустріч й молитву з новим Митрополитом-Архиєпископом Філядельфійським Борисом Ґудзяком. Зранку, 6 березня, єпископи під проводом Митрополита Бориса розпочали свій день службою в архиєпископській каплиці.

Упродовж цілоденного засідання єпископи обговорювали плян цілотижневих, з 2 по 9 червня, молитовних заходів, які будуть включати Архиєрейську Літургію 4 червня з чином уведення на престіл в Катедрі Непорочного Зачаття у Філядельфії нового Митрополита-Архиєпископа Б. Ґудзяка.

Вісім днів молитви, святкування, єднання та місійного розгортання під гаслом „Від серця до серця“ з нагоди введення на служіння нового Митрополита-Архиєпископа Б. Ґудзяка охоплять усе духовенство, монашество та вірних, особливо молодь, і не лише з Філядельфійської Архиєпархії, але й з усіх єпархій у США та зі світу.

Єпископи також обговорили свої пасторальні пляни для окремих єпархій та цілої Митрополії на 2019 та 2020 роки. 

У засіданнях взяли участь Митрополит-Архиєпископ Б. Ґудзяк‚ Єпископ-помічник Андрій Рабій, Єпископ-помічник Іван Бура‚ Єпископ Павло Хомницький, єпарх Стемфордський‚ Єпископ Венедикт Алексійчук з єпархії св. Миколая в Чикаґо‚ Єпископ Богдан Данило, з Єпархії св. Йосафата в Пармі. 

Б. Ґудзяк народився в місті Сиракюз, Ню-Йорк. 18 лютого 2019 року Папа Франциск проголосив його новим митрополитом-архиєпископом Філядельфійським. На час свого нового призначення Владика Борис служив єпархом Паризької Єпархії св. Володимира Великого, якій підлягають Франція, країни Бенелюксу та Швайцарія. 

Єпископ-помічник Андрій Рабій служив апостольським адміністратором Архиєпархії з моменту прийняття 16 квітня 2018 року Папою Франциском відставки через хворобу попереднього Митрополита-Архиєпископа Філядельфійського Стефана Сороки.

Коментарі закриті.