23 лютого, 2018

Пластова Станиця провела Свічечку

Новацтво складає заяву вступу до Пласту. (Фото: Ірена Зварич)

ФІЛЯДЕЛЬФІЯ. – Пластова Станиця у Філядельфії провела традиційну Свічечку 13 січня в Українському Освітньо-Культурному Центрі. Члени пластової станиці від наймолодших Пташат до Сеньйорату, батьки та гості виповнили залю. Почесними гостями були Архиєпископ Філядельфії та Митрополит українських католиків в Америці Стефан Сорока, о. парох Володимир Костюк з церкви св. Архистратига Михаїла у Дженкінтавні, Пенсильванія‚ директор Нашої Української Рідної Школи Ольга Костюк та представники Крайової Пластової Старшини Наталка Тарасюк і Андрій Зварич. Гурток у Філядельфії куреня „Спартанки“ приготував Свічечку.

Свічечка відкрилася звітуванням пластових уладів, молитвою та пластовим гимном. В першій частині відбулися пластові церемоніяли. Разом 41 новаків і новачок склали заяву вступу до Пласту і були прийняті в ряди пластових новаків і новачок та одержали жовті хустки.

Завершення пластових церемоніялів було іменування Петра Любу на пластуна скоба. Церемоніял провів Крайовий Комендант Юнацтва А. Зварич у присутності батьків і сестри юнака.

Після пластових церемоніялів відбулася святкова частина. Станичний Марко Чума привітав присутніх та прочитав нарис про історію Свічечки. Відбулося представлення Вифлеємського Вогню Миру, котре провів курінь „Лісові Мавки“.

Митрополит С. Сорока і о. В. Костюк мали коротке слово та освятили просфору.

Святкова частина продовжувалася розподілом просфори, спільним колядуванням та віншуванням по уладах. Свічечку закрили виконанням новацької пісні і молитвою.

Коментарі закриті.