21 грудня, 2018

Палата Представників Конґресу США ухвалила три резолюції щодо України

ВАШІНҐТОН. – Посол України у США Валерій Чалий на своїй сторінці у соціяльній мережі Фейсбук повідомив про прийняття Палатою Представників Конґресу США трьох резолюцій на підтримку України. ,,Справжнє стратегічне партнерство”, – пише про голосування посол України у США.

„В першій – Голодомор 1932-1933 років в Україні визнано геноцидом українського народу. Друга резолюція спрямована проти завершення будівництва російського газопроводу „Північний потік-2”. Третя резолюція „засуджує військову аґресію, вчинену РФ проти Української держави у Керченській протоці”, – відзначив дипломат.

Так резолюція щодо Голодомору містить наступне положення: „Визнаються знахідки Комісії щодо Голоду в Україні представлені Конґресові 22-го квітня 1988 року, включно з ,,Йосиф Сталін та його оточення вчинили геноцид проти українців у 1932-1933”.

Раніше резолюцію аналогічного змісту було підтримано у Сенаті США.

Резолюція щодо Північного потоку-2 ,,підтримує накладення санкцій” щодо цього газогону та закликає президента США ,,підтримати енерґетичну безпеку Европи з допомогою політики диверсифікації з метою послаблення залежности від Росії”.

Натомість резолюція ,,На підтримку України” вказує на необхідність притягнути Росію до відповідальности за аґресивні дії в Азовському морі.

„США, їх союзники та партнери мають притягнути Росію до відповідальности. Неспроможність це зробити буде витлумачена Москвою, як зелене світло для того, щоб зайти далі, що стало би небезпечним прорахунком, який може обернутись військовою ескаляцією”, – йдеться у прес-релізі з приводу ухвалення резолюції, яка закликає президента США ,,словом та ділом” пояснити Москві потенційні наслідки її дій.

 

Коментарі закриті.