12 жовтня, 2018

ПАРЕ не повернула делеґацію Росії

Українська делеґація у Парляментській Асамблеї Ради Европи (Фото: Фейсбук Ірини Геращенко)

СТРАСБУРҐ. – Українська делеґація у Парляментській Асамблеї Ради Европи (ПАРЕ) 9 жовтня зламала хід дебатів, через які намагалися зняти санкції з Росії та повернути її до ПАРЕ. 

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, коментуючи перенесення у ПАРЕ голосування з реґламентного питання, через яке відкривалася можливість скасувати санкції відносно російської делеґації та забезпечити її повернення до Асамблеї‚ сказала: „Усі члени делеґації навели ту арґументацію, коли навіть таким прихильникам Путіна, як Генеральний секретар Ради Европи [Торнбйорн] Яґланд, було соромно, і він вимушений був вийти на трибуну і виправдовуватися. Росія не виконує жодної резолюції Ради Европи, утримує українських політв’язнів, веде гібридну війну проти усього світу, надсилає сюди огидних пропаґандистів“.

ПАРЕ розглянула пропозиції щодо змін до реґламенту стосовно повноважень національних делегацій, включно з правом голосу.

Це питання було порушене у ПАРЕ у зв’язку з обмеженням прав російської делеґації, що триває з 2014 року після початку аґресії Росії проти України. Нині у Раді Европи та у ПАРЕ діє проросійське лобі, до якого належать і деякі представники керівництва організацій, яке намагається відновити повноваження російської делеґації.

У ПАРЕ, беручи до уваги неможливість отримати позитивні результати голосування, вирішено повернути документ до профільного комітету. У кулуарах Асамблеї представники делеґації Верховної Ради заспівали гимн України і скандували „Слава Україні!“.

 

Коментарі закриті.