27 серпня, 2020

Надійшли вітання від СКУ, СФУЖО, КУК і УККA

Шановні українці й друзі України! Від імені Світового Конґресу Українців вітаю з найбільшим національним святом – Днем Відновлення Незалежности України. 29 років тому здійснилася мрія багатьох поколінь українців. І це не просто мрія. Це незламне прагнення українського народу до свободи. Це непохитна віра в перемогу над ворогом. Це невтомна праця задля европейського майбутнього української держави. Це духовна єдність поколінь українців в Україні та в діяспорі, що століттями виборювали незалежність. Це свято світового українського народу, адже де б ми не жили – гордімося, що ми є українці.

Перед всіма нами стоять великі виклики: подолання російської аґресії проти України та українського народу, розбудова могутньої України та розвиток українського світу.

Я пишаюся тим, що світове українство пліч-о-пліч стоїть на підтримку українського суверенітету, української мови й успіху України.

З Днем Незалежности України! Слава Україні!

Павло Грод, президент
Світового Конґресу Українців

 

* * *

 

Двадцять дев’ять років були для України багатими на події – як щасливі та радісні, так і такі, що вимагали терпіння й мужности. Останні роки – це особливий час випробувань для України. Кращі сини і доньки стали на її захист, а тисячі українців з усього світу, серед яких і мережа Світової федерації українських жіночих організацій, підтримують їх у боротьбі за збереження незалежности. Дух патріотизму об’єднав українців усього світу в підтримці нашої духовної Батьківщини. Українсь­ке світове жіноцтво на чолі зі СФУЖО, як і раніше, докладає великих зусиль для всебічної підтримки України, але нашим пріоритетом сьогодні є допомога українському народу в боротьбі з російською аґресією.

Світова федерація українських
жіночих організацій (СФУЖО)

 

* * *

 

Проголошення незалежности України 29 років тому стало кульмінацією столітньої боротьби українського народу за своє право жити вільно та разом вирішувати свою долю. Сьогодні, ще одне покоління українських патріотів змушене з зброєю в руках захищати українську державу від загарбницької російської війни. Українці мужньо та гідно виступають на захист своєї держави, та цінностей справедливости, демократії та людських прав – й наша громада надалі підтримуватиме їх зусилля. Слава Україні! Героям слава!

Конґрес Українців Канади

 

* * *

 

У цю 29-ту річницю проголошення оновленої незалежности України, Український Конґресовий Комітет Америки посилає свої найтепліші вітання українцям у всьому світі.

Нехай Господь обороняє український нарід і надасть йому сил для забезпечення його суверенітету, для відновлення і забезпечення своєї територіяльної цілісности проти триваючої російської аґресії. Нехай Україна продовжує бути мужньою і мудрою і продовжує свій Евроатлантичний шлях до справжньої демократії.

Слава Україні! Героям Слава!

Український Конґресовий Комітет Америки

Коментарі закриті.