20 червня, 2019

Молоді футболісти – чемпіони світу

Юнацька збірна України – Чемпіон світу з футболу. (Фото: „Футбол 24“)

Юнацька збірна України перемогла у фіналі Чемпіонату світу з футболу серед гравців віком до 20 років збірну Південної Кореї з рахунком 3:1. До цього молодіжні команди мали срібло на юнацьких турнірах Евро-2000 та Евро-2006, золото на Евро-2009‚ були у чвертьфіналі Чемпіонату світу-2006. Тренер Олександр Петраков впевнено привів комадну до елітної когорти.

Ґолі у фіналі стрілили Владислав Супряга (два) і Георгій Цітаїшвілі. Україна на чемпіонаті світу забила 13 голів, разом з Норвегією ставши найбільш результативною командою турніру – щоправда, норвежці 12 голів забили в одній грі. За кількістю пропущених голів українці поступаються лише Японії, Польщі та Португалії. Найкращою була гра з Колюмбією. Україна перемогла 1:0. Це був перший серйозний поєдинок, в якому Україна контролювала ситуацію майже всі 90 хвилин.

Відкриттям стала гра Максима Чеха з донецького „Шахтаря“. Він увійшов у десятку найкращих українських футболістів на Чемпіонаті світу. Зіркою став воротар Андрій Лунін, якого нагороджено „Золотою перчаткою“. Збірна України U-20 зразка 2019 року є чи не найбільш потужною молодіжкою у вітчизняній історії.

Все це наводить на важливий висновок: бути чемпіоном світу серед однолітків неймовірно круто, але справжнє сходження до зірок починається з дебюту в дорослому футболі. Втім, прямо зараз слід порадіти за перших українських тріюмфаторів Мундіалю. („Футбол 24“)

Коментарі закриті.