19 квітня, 2019

Львівські гості побували в Ізраїлі

Члени офіційної делеґації Львівської обласної державної адміністрації. (Фото: Львівська ОДА)

ТЕЛЬ-АВІВ. – 25-27 березня в Ізраїлі перебувала офіційна делеґація Львівської обласної державної адміністрації на чолі із заступником голови Романом Филипівим. Члени делеґації провели зустрічі з керівництвом  Федерації торгово-промислових палат Ізраїля, Асоціяції сприяння розвитку і співпраці Ізраїлю, України та країн Союзу Незалежних Держав‚ Торгово-промислової палати Ізраїль-Україна, міжнародної плятформи співпраці „Israeli-Ukrainian Alliance“, представниками Міністерства економіки та промисловости єврейської держави. 

26 березня відбулася українсько-ізраїльська зустріч, організована „Israeli-Ukrainian Alliance“ з участю Надзвичайного та Повноважного Посла України в Ізраїлі Генадія Надоленка, який відкрив зустріч та привітав учасників.

Представники п’яти компаній Львівщини провели зустрічі та комерційні переговори з ізраїльськими компаніями, які мають найближчим часом вийти на економічні ринки обох країн. 

Р. Филипів високо оцінив свою першу візиту до Ізраїля і зазначив, що це перспективні взаємини, які дадуть користь обом країнам в розвитку економіки, нових технологій в культурних зв’язків. 

Гості зі Львова відвідали Український культурний центр, де взяли участь у вечорі пам’яті Митрополита Андрея Шептицького. Цей видатний український церковний і громадський діяч, меценат, невизнаний Праведник народів світу, в роки Другої світової війни у львівському монастирі св. Юра переховував щонайменше 120 єврейських дітей, сина та дружину львівського рабина Кахане.

„Митрополит Шептицький вніс значимий внесок у налагодження стосунків між українським та єврейським народами, коли‚ ризикуючи своїм життям, рятував євреїв під час Другої світової війни“, – сказав під час зустрічі Посол Г. Надоленко.

Голова Пасторально-міґраційного відділу Української Греко-Католицької Церкви Єпископ Йосиф Мілян та Р. Филипів розповіли про життя та діяльність А. Шептицького, який протягом всього життя боровся за єдину українську Церкву та українську державу. 

Учасники вечора подивилися на фільм „Крипт“.

Коментарі закриті.