28 травня, 2020

Коронавірус: карантин в Україні слабшає

— Станом на ранок 27 травня у світі підтверджено 5,684,803 випадки коронавірусу, 2,430,603 особи одужали та 352,225 загинули.

— Станом на 27 травня в Україні підтвердили 21,905 випадків коронавірусної інфекції. Загалом за час спалаху в Україні одужали 7,995 людей, 658 пацієнтів померли.

— Станом на 27 травня сім областей України не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я. Покищо не готові до послаблення карантину Волин­ська, Донецька, Закарпатська, Луганська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області. Неможливість переходити на наступний етап зняття карантинних обмежень у цих областях пояснюється загальною кількістю нових випадків за останні сім днів на 100 тис. населення, великою завантаженістю у медичних закладах та низьким охопленням населення тестуванням на коронавірус. Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 20 травня ухвалив рішення про перехід на адаптивну модель карантини з 22 травня до 22 червня.

— ,,Укрзалізниця” відкрила продаж квитків на перші напрямки по Україні, поїзди почнуть курсувати з 1 червня, а залізничні каси працюватимуть з 27 травня. Наразі через онлайн-сервіси вже можна придбати квитки з Києва на п’ять поїздів ,,Інтер­сіті+”, а саме до Харкова, Одеси, Костянтинівки, Кривого Рогу. ,,Укрза­лізниця” не підніматиме ціни на квитки після карантини. З 1 червня можна придбати квитки одразу за 90 днів до дати відправлення, а не за 45-60, як було раніше. Належні норми безпеки залишаються в пріоритеті. Це масочний режим, температурна контроля працівників і пасажирів, дезінфекція вагонів до та після кожного рейсу.

— З поступовим послабленням карантини уряд пішов назустріч працюючим батькам і дозволив з 25 травня поступово відкривати дитячі садочки у тих реґіонах, де епідситуація спокійна. До дитсадків не впускатимуть дітей та працівників із температурою вище 37.2 градуса – при вході до закладу дошкільної освіти працівники та діти мають проходити температурну контролю. Також дітям вимірюватимуть температуру протягом дня – щонайменше раз на чотири години. Дітей, у яких температура тіла вища за 37.2 та тих, у кого є симптоми гострого респіраторного захворювання, мають ізолювати та повідомити про це медпрацівника і батьків.

„Укрінформ”

Коментарі закриті.