26 березня, 2020

Коронавірус в Україні: померли чотири особи

— В Україні станом на ранок 25 березня лябораторно підтвердили 113 випадків Covid-19. Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я. Чотири особи померли, один пацієнт одужав і вже виписаний з лікарні. Всього з початку року надійшло 450 повідомлень про підозру на Covid-19.

— 22 березня в Україну літаком прибула партія тестів для визначення коронавірусу. Доставлено обидва види тестів: золотий стандарт діягностики та тести експрес-діягностики. Експрес-тести будуть використовуватися бриґадами екстреної допомоги для „санітарного сортування”, тобто у разі, якщо працівник екстреної допомоги прибуває до людини, в якої підвищена температура і є підозра на коронавірусну хворобу, медики мають зробити два тести: один на грип і експрес-тест на коронавірус.

— У Києві 22 березня зупинено рух громадського транспорту, повідомив Міністер внутрішніх справ України Арсен Аваков. Від 23 березня громадський транспорт Києва перевозить виключно медичних працівників, рятувальників, правоохоронців, працівників житлово-комунальної сфери, продуктових магазинів і аптек.

— Міністерство охорони здоров’я створило офіційну Viber-спільноту „Коронавірус інфо”, де буде публікувати актуальну й достовірну інформацію про ситуацію щодо поширення Covid-19 в Україні.

— З 12 березня в Україні запроваджено тритижневий карантину в навчальних закладах та низка інших заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

— 21 березня Президент України Володимир Зелен­ський обговорив з керівництвом українських телеканалів запуск на телебаченні маштабного освітнього проєкту для учнів 5-11 кляс, які навчають­ся вдома через карантину. Найкращі педагоги України проводитимуть відеолекції з різних предметів шкільної програми, а найбільші українські телеканали показуватимуть їх у своїх ефірах у найбільш зручний для дітей час. Телепроєкт має бути не лише інформативним і зручним для перегляду, а й цікавим дітям, а також їхнім батькам, дідусям та бабусям, котрі залишаються вдома через карантину. Лек­ції будуть доступні в Інтернеті. Керівництво українських телеканалів підтримало ініціятиву президента.

— Із 18 березня в Україні зупинили залізничні, авіяційні й автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

— 17 березня народні депутати ухвалили закон, у якому, зокрема, передбачається адміністративна і кримінальна відповідальність за порушення режиму обсервації, за умисне зараження коронавірусом.

— Із 17 березня в Україні заборонено проведення масових заходів із участю понад 10 осіб і роботу закладів громадського харчування, торгово-розважальних центрів й інших громадських місць.

 

„Укрінформ”, Радіо Свобода

Коментарі закриті.