23 лютого, 2018

Конґрес Українців Канади про День Героїв Небесної Сотні

Конґрес Українців Канади Конґресу Українців Канади 20 лютого видав звернення в День Пам’яті Героїв Небесної Сотні. 

Сьогодні Україна вшановує День Пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Восени 2013 року український народ піднявся в протесті проти авторитарного, корумпованого режиму Віктора Януковича. Під час Революціїї Гідности народ України вийшов на вулиці та майдани захищаючи свої невід’ємні права. Вони вимагали верховенство права та демократії. Вони вимагали щоб влада ставилась до них з гідністю яка заслуговує кожна людина. Режим відповів насильством.

18-20-го лютого 2014 року, режим Януковича відкрив вогонь проти власного народу. Більш ніж 100 людей – Небесна Сотня – було вбито на Майдані в Києві. Небесна Сотня віддала свої життя захищаючи право українського народу на свободу та справедливість. Небесна Сотня – вічний приклад нам всім хоробрости та патріотизму. Їхний подвиг ніколи не буде забутий. Герої не вмирають. Вічная Пам’ять.

Сьогодні, чотири роки після перемоги Революції Гідности, народ України змушений захищати свою державу від зовнішного ворога. Росія окупує суверенну українську територію в Криму та веде жорстоку війну проти України в Донецькій та Луганській областях.  З рішучістю та єдністю, український народ хоробро захищає свою державу.

Сьогодні, вшановуючи пам’ять Героїв Небесної Сотні, ми віддаємо шану тисячам українців, які загинули або були поранені захищаючи Україну від російської аґресії.

Конґрес Українців Канади просить всіх канадців пам’ятати Героїв Небесної Сотні та хоробрих воїнів, які захищають незалежність та суверенітет України, та взяти участь в місцевих вшануванях та службах в пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Конґрес Українців Канади заохочує всіх канадців підтримувати численні благодійні проєкти на підтримку родин Героїв Небесної Сотні, родин воїнів які віддали життя за Україну, поранених українських ветеранів та більше ніж 1.6 міл. людей вимушених переселитися через війну Росії проти України. За додатковою інформацією просимо звертатися до вебсторінок Канадсько-Української Фундації (https://cufoundation.ca) та UCC Ukraine Appeal (http://ukraineappeal.ucc.ca).

Коментарі закриті.