14 травня, 2020

КУК вшановує пам’ять українців, які служили у Другій світовій війні

ТОРОНТО. – У Канаді 8 травня вшанували пам’ять загиблих під час Другої світової війни українців, які служили у збройних силах цієї країни, повідомив Конґрес Українців Канади (КУК).

„Понад 40 тис. українців Канади проходили службу у збройних силах Канади у Другій світовій війні, приблизно кожен десятий канадський українець воював за Канаду. Сьогодні ми шануємо їх заслуги та пам’ятаємо їх внесок у захист нашої свободи”, – заявив колишній капітан канадської армії, президент Української асоціяції ветеранів Канади Андрій Соханівський.

КУК також згадав й інших жертв Другої світової війни. „Сьогодні ми об’єднуємось з нагоди урочистого вшанування пам’яті мільйонів жертв найжорстокішої війни в історії людства, та у вічній подяці тим, хто загинув, служивши нашій країні в боротьбі за свободу, – заявив КУК. – Опинившись між Гітлером та Сталінoм, які підтримували політику режиму геноциду, український народ відважно боровся проти обох окупантів. Ми шануємо їхню жертву та їхню мужність.”

КУК додав: „Протягом чотирьох десятиліть після закінчення Другої світової війни український народ боровся за свою свободу, яку остаточно здобув у 1991 році. Сьогодні ця свобода знову під загрозою. Росія знову веде війну і прагне підпорядкувати Україну московській диктатурі. Сміливі сини та дочки України беруть зброю і захищають свою країну та свою свободу. Ми впевнені, що український народ здобуде перемогу”.

 

„Укрінформ”

Коментарі закриті.