31 серпня, 2018

З Днем Незалежности України!


Держaвний секретар США Майк Помпео 

Від імени Президента США Доналда Трампа та американського народу вітаю всіх українців з вашим Днем Незалежности. 

Сполучені Штати незмінно підтримують Україну перед лицем російської аґресії. Ми вшановуємо тих, хто воював і жертвував за свободу в Україні, і ми підтримуємо Україну в її трансформаційних реформах задля більшого процвітання, безпеки та верховенства права. Дружба між нашими країнами сягає глибоко, і ми прагнемо до успіху стабільної, заможної, демократичної та вільної України. Ми з нетерпінням чекаємо на продовження нашого партнерства та співпраці з українським керівництвом і громадянами, щоб зробити реальністю яскраве та надійне майбутнє, на яке заслуговує народ України.

З найкращими почуттями бажаю мирного та процвітаючого року!


Посольство США в Україні 

Посол США Марі Йованович і співробітники посольства вітають українство з Днем Незалежности України і дарують українські народні пісні в своєму виконанні! Бажаємо всім гарного святкування Дня Незалежности! Слава Україні!


Світовий Конґрес Українців

У той час, коли українці світу духовно об’єднуються 24 серпня, щоб відзначити 27-му річницю відновлення української держави, ми відзначаємо досягнення та враховуємо виклики, з якими стикається український народ на шляху до повної інтеґрації в евроатлантичну спільноту.

24 серпня 1991 року ознаменувало початок відновлення незалежности України та її розвитку в демократичну, економічно життєздатну і процвітаючу державу, яка завжди забезпечить право майбутнім поколінням українців вільно жити на своїй землі та бути повноправним членом міжнародного співтовариства, яке підтримує цінності всіх незалежних держав.

У 2018 році українці можуть і далі пишатись своїми успіхами, в першу чергу національною програмою реформ, яка просуває країну вперед на державному рівні, будуючи міцні міжнародні відносини.

Виклики великі. Гібридна аґресія Російської Федерації продовжує забирати життя невинних українців, а 4.4 млн. жителів Донбасу безпосередньо постраждали від гуманітарної кризи, пропорції якої не спостерігалися після закінчення Другої світової війни. Проте впевненість, рішучість і мужність українського народу перед лицем безупинної аґресії з боку сусідньої Російської Федерації привернули світ до українського боку з повагою до демонстративної оборони України не лише своєї власної територіяльної цілісності, але й миру та стабільности в світі.

У День Незалежности ми єднаємося в молитві, щоб вшанувати тих, хто пожертвував своїм життям за незалежність України, та згадуємо в своїх думках захисників, які продовжують стояти на передній лінії фронту, щоб обороняти кордони України.

Нехай же український прапор вільно майорить у кожному куточку світу, символізуючи єдність, з якою безповоротно буде закріплено суверенітет, незалежність та територіяльну цілісність України.

З нагоди 27-ої річниці Незалежности України Світовий Конґрес Українців та його складові організації висловлюють вітання ієрархам і духовенству українських Церков, президентові України, прем’єр-міністрові України, голові Верховної Ради України, всім мужнім жінкам і чоловікам, які борються за незалежність України, та українцям усього світу.

„Світовий Конґрес Українців та 20-мільйонна українська діяспора впевнено стоять з народом України на цьому найбільшому національному святі – проголошення відновлення Незалежної української держави – та підтверджують своє зобов’язання допомогти відновити територіяльну цілісність України“, заявив Президент СКУ Евген Чолій. 


Український Конґресовий Комітет Америки

Український Конґресовий Комітет Америки (УККА) щиро вітає українсько-американську громаду і українців у всьому світі з 27-річчям відновлення незалежности України. Святкуючи чергову річницю, не забуваймо також вшанувати пам’ять тих, які віддали своє життя, щоб Україна була вільною і віддаймо данину тим, хто сьогодні продовжує захищати цю свободу. 

УККА залишається об’єднаний в рішучому намірі надалі підтримувати боротьбу України і наше переконання є, що Боже провидіння дасть їм силу і мудрість в цей важкий час, щоби мир скоріше повернувся в Україну. 

Слава Україні! 


Конґрес Українців Канади 

Конґрес Українців Канади, що представляє інтереси 1.4-мільйонної української громади в Канаді, щиро вітає усіх із 27-ою річницею Незалежности України! 27 років тому, героїчна та тривала боротьба поколінь українських патріотів завершилась проголошенням Незалежности України. 24 серпня 1991 року, Верховна Рада, керуючись невід’ємним правом українців на самовизначення, проголосила Україну неподільною, демократичною та незалежною державою. 

Сьогодні, наш народ знову змушений брати до рук зброю і захищати свою державу. Росія провадить загарбницьку війну, намагаючись уже вкотре запрягти Україну у ярмо московської тиранії. 

Український народ рішуче, мужньо та гідно виступив на захист своєї держави. Сьогодні, вільний світ оберігають від загрози деспотизму хоробрі солдати, що борються під українським прапором. Сьогодні, синій та жовтий знаменують кольори свободи. Саме тому, що справедливість завжди перемагає, ми переконані що український народ здобуде перемогу у праведній боротьбі. Ми схиляємо голову перед пам’яттю героїв України, які віддали свої життя за нашу свободу. Ми просимо Бога оберігати синів та дочок України, які мужньо захищають цю свободу від нещадних зазіхань ворога. І ми молимось щоб мир якнайшвидше повернувся в Україну. Слава Україні! 

Коментарі закриті.