27 квітня, 2018

Зустрілися з полоняником

Учений і громадський діяч Ігор Козловський під час зустрічі у Києві. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – Творча зустріч з відомим релігієзнавцем, філософом і письменником Ігорем Козловським відбулася 31 березня у столичному літературному клюбі „Крапка Кома“. І. Козловський був в’язнем сепаратистів на Донбасі. Його звинувачували у тому, що його учні й студенти мали проукраїнську позицію та виїхали з окупованої території на вільну від „руского міра“ Україну, а в комп’ютері ученого знайшли  кілька „підозрілих“ статей. 

У в’язниці були цивільні люди, обдурені путінською пропаґандою, полонені військові та карні злочинці, що приїхали з Росії. Вчений зазначив, що на Донбасі було збудовано багато храмів, де велася антиукраїнська пропаґанда‚ роздавали листівки, в яких Віктора Януковича називали „сином Божим“. 

„Ми обов’язково повернемо рідний наш Донбас“, – сказав на завершення творчої зустрічі І. Козловський. Він прочитав присутнім свою поезію різних часів з філософським осмисленням минулого, теперішнього та майбутнього Донбасу та України, розповів про життя в місті до і після війни, здебільшого мовою віршів, що увійшли до антології українських письменників Донбасу „Порода“, яка побачила світ у видавництві „Леґенда“. Зізнався, що раніше більше творив російською мовою, а тепер після переосмислення останніх подій „гібридної“ війни проти України, твердо вважає, що в Україні не тільки розмовляти, але й творити теж потрібно українською! 

Коментарі закриті.