14 вересня, 2018

Змагалися футбольні діяспорні команди з 11 країн 

На параді - команда українців США.

ІРПІНЬ, Київська область. – VIІ Чемпіонат світу з футболу серед діяспорних команд відбувся 19-25 серпня у Ірпені. Ініціятором та організатором змагань вже сьомий раз стала складова організація Світового Конґресу Українців (СКУ) – Міжнародна організація українських громад „Четверта хвиля” з Канади та Організаційний комітет чемпіонату на чолі з Ігорем Бокієм, який є членом Світової комісії спорту при СКУ. 

У змаганнях на стадіонах Ірпеня та Гостомеля, взяли участь 12 футбольних команд з Австрії, Білорусі, Болгарії, Естонії, Ізраїля, Еспанії, Молдови, Об’єднаних Арабських Еміратів, Польщі (дві команди), Сполучених Штатів Америки та Чехії. До складу команд, які включали учасників від 16 до 60 років, входили як аматори, так і колишні професійні гравці в футбол. 

Фінальні змагання відбулися 24 серпня – саме в День Незалежности України. Переможцями стали українці з Австрії, на другому місці – з Польщі (Вроцлав) та на третьому – з Молдови. 

Учасники взяли участь у товариській футбольній грі з командою „Ірпінь АТО”, насадженні дерев на Алеї дружби, піднятті державного прапора України, вшануванні загиблих українських воїнів та в зустрічах з жителями і гостями Ірпеня. 

Разом з СКУ проведення чемпіонату підтримали Міністерство молоді та спорту України, Федерація футболу України, Національний Олімпійський Комітет України, владні структури Ірпеня та Київської области, Університет державної фіскальної служби України, Київська обласна федерація футболу, Українська Спортивна Централя Америки і Канади та доброчинні інституції і благодійники з діяспори та України.

Відкриття VIІ Чемпіонату світу з футболу серед діяспорних команд. (Фото: Міністерство молоді та спорту України)

Коментарі закриті.