3 травня, 2019

Зеленський відповів Путінові 

КИЇВ. – Володимир Зеленський порадив російській владі даремно не витрачати час, намагаючись спокусити громадян України пашпортами Росії. Про це переможець президентських виборів 28 квітня написав на своїй сторінці у Фейсбук, коментуючи слова Президента Росії Володимира Путіна, який заявив, що Росія розглядає можливість надавати громадянство Росії у спрощеному порядку не лише жителям самопроголошених „ДНР“ і „ЛНР“, а й громадянам всієї України.

„Ми чудово знаємо, що російський пашпорт надає насправді. Це право бути заарештованим за мирний протест. Це право не мати вільних та конкурентних виборів. Це право взагалі забути про наявність природних прав та свобод людини“, – написав В. Зеленський.

„Можливо, хтось зробить це заради заробітку або ховаючись від кримінальних розслідувань. Ми навіть можемо надати Володимиру Путіну перелік тих громадян України, яким у найближчий час стане дуже некомфортно у країні, яку вони цинічно грабували, зловживаючи високими посадами. Не слід говорити з Україною і українцями мовою загроз, військового та економічного тиску. Це не найкращий шлях до припинення вогню та розбльокування Мінського процесу, – написав В. Зеленський. – Сподіваюсь, що на найближчий зустрічі у Нормандському форматі Росія продемонструє готовність до деескаляції. Конкретним підтвердженням цієї готовности має стати взаємний обмін нашими громадянами у форматі „всіх на всіх“. Без винятків. З нашого боку ми готові обговорювати нові умови співіснування України та Росії“.

При цьому, на думку В. Зеленського, справжня деескаляція у відносинах країн відбудеться лише після повної деокупації Донбасу і Криму. 

 

Коментарі закриті.