30 січня, 2020

Дитячий конкурс йде у світ

Учасники конкурсу з Драбова на Черкащині. (Фото: ґалерія „Єлисаветґрад“)

КРОПИВНИЦЬКИЙ. –  Напередодні Різдва та Нового Року відбулася велика виставка дитячих малюнків, яка завершила конкурс  „Щаслива дитина – квітуча Україна“, який вже п’ятий рік відбувається у місті. Ма­люнки прислали 3,428 дітей із 120 населених пунктів України. Усі вони отримали дипломи учасників і подарунок – календар на нинішній рік, ілюстрований їхніми ж роботами. Конкурс і виставка розміщені у  приватній ґалерії „Єлисаветград“ (власники і засновники – родина Цука­нових).

Засновники конкурсу звертаються до меценатів, спонзорів, мистців, які  надають свої твори для нагород переможцям. Меценати відбирають малюнок, який сподобався найбільше, та нагороджують дитину-автора своїм подарунком.

Микола Цуканов

Виставки учасників конкурсу тривають у школах та дитячих виховних закладах Кропивницького. До того ж, ґалерія, як повідомив Микола Цуканов, популяризуючи Україну, проводить виставки дитячих малюнків у інших країнах. Нещодавно така виставка завершилась у Марселі, а з 11 січня у рамках Дня культури України відкрилася в Кувейті. Такі виставки побували уже у восьми  країнах світу.

Дипломантка конкурсу Віра Безкопильна (15 років) з Драбова на Черкащині, яка малює свою бабусю, розповіла: „Я люблю свою бабусю, бо так сталося, що вона виховує мене, бо немає в мене ні тата, ні мами. Люди її поважають і люблять“.

Віра Безкопильна. „Моя бабуся“.

Коментарі закриті.