9 листопада, 2018

День пам’яті Голодомору проголошено на Фльориді 

Члени української громади під час проголошення Дня пам’яті Українського Голодомору в присутності членів міської ради Норт-Порту. (Фото: Христина Чайковська)

НОРТ-ПОРТ, Фльорида. – Міська рада на засіданні 1 листопада подала проклямацію, що 24 листопада проголошено Днем пам’яті українського Голодомору-геноциду з нагоди його 85-ої річниці. В присутності членів української громади голова Фльоридського відділу Комітету визнання Українського Голодомору-геноциду Роман Чайковський подякував посадникові Ванессі Карусоне та членам міської ради за їхню підтримку української громади.

У жовтні, в публічній бібліотеці Джакаранда у Венис, Фльорида, була виставка українських книжок, журналів, жетонів і летючок про Голодомор-геноцид 1932-1933 років в Україні. Виставку підготували від 56-го Відділу Союзу Українок Америки Неля Лехман та Віра Боднарук з допомогою Ліди Дихдали та д-ра Богдана Боднарука.

17 листопада Громадський комітет південно-західньої Фльориди та Фльоридський відділ Комітету визнання українського Голодомору-геноциду влаштовує пропам’ятний концерт в приміщенні Пресбитеріянської церкви у Венис. Вперше на Фльориді виступить Жіночий Ансамбль Бандуристок Північної Америки та музиканти Соломія Івахів (скрипка), Володимир Винницький (фортепіяно), Наталя Хома (віолончель) і солісти опери Зоя Рожко та Олег Чмир.

Соборна Панахида в пам’ять жертв Голодомору буде відслужена 18 листопада в соборі Входу в Храм Пресвятої Богородиці в Норт-Порті.

Коментарі закриті.