17 серпня, 2018

День молоді деканату провели у Пенсильванії

Учасники Дня молоді в Елісбурзі, Пенсильванія.

ЕЛІСБУРҐ, Пенсильванія. – Понад 120 дітей, батьків і духовенства з парафій Південно-Антрацитного деканату 8 липня провели п’ятий щорічний День молоді в парку „Knoebel’s Groves Amusement“. Щорічна зустріч є ініціятивою Митрополита-Архиєпископа-емерита Стефана Сороки, започаткованою у 2014 році для молоді з парафій Української Католицької Архиєпархії Філядельфії.

Архипресвітер Михайло Гуцко, декан, привітав всіх і повідомив про розклад заходів.

У пікніку взяв участь Апостольський Адміністратор Української Католицької Архиєпархії Філядельфії Єпископ Андрій Рабій, який поділився з присутніми своїм досвідом. Він пригадав, як молодим студентом прибув до Америки вчитися на священика‚ не знаючи англійської мови, життя й культури американського суспільства. Його віра підтримувала його, давала йому відвагу й надію. З часом переживання і сумніви розвіялися, він став священиком. 

Єпископ Андрій заохотив молодь доручати свої тривоги, сумніви і проблеми Господу і вірити, що Він допоможе пройти крізь них.

Одним з промовців був колишній гравець нюйоркської дружини американського футболу „Giants“ Генрі Гиноський, який розповів про випробування, що вплинули на його долю гравця. Сьогодні він є старшим тренером і деканом студентів у школі в Шамокіні, Пенсильванія. 

Промовляли Томас Дандо, довголітній педагог, тренер і ветеран війни у В’єтнамі, та Емілія Гуцко, яка готується до останнього року в коледжі‚ розповіла про подорож до Ґватемалі‚ де бідність людей змусила її замислитися про потреби інших. 

Після перебування в парку усі зійшлися на завершальну молитву.

Коментарі закриті.