17 серпня, 2018

В Ореґоні відбувся український фестиваль

На сцені – танцювальний гурт „Веселка”.

СПРІНҐФІЛД‚ Ореґон. – 4 серпня відбувся 26-ий фестиваль „Український день“‚ який організував о. Ричард Янович, священик Української католицької церкви Різдва Богородиці. 

Головна частина програми фестивалю на просторому церковному подвір’ї складалася з концерту танцювального гурту „Веселка” (хореографи Калина і Алекс П’ясти) з Спрінґфілду‚ котрий налічує 80 членів різного віку. У народних костюмах кілька реґіонів України, на двох концертах (один до полудня‚ другий після полудня) вони виконали різні хореографії на українську музику. З побутових українських танців вони танцювали „Гуцулку“ і „Гопак“. 

Українська музика на фестивалі і спосіб виконання танців були пристосовані до смаку американської публіки. У Спрінґфілді вже віддавна немає українців. Члени церкви Різдва Богородиці і танцювального гурту „Веселка” – американці неукраїнського походження‚ які плекають українську культуру. 

Церква організувала продаж ковбаси‚ вареників, пиріжків з капустою і солодощів. Були кіоски з різними сувенірами, іконами і українською національною символикою. Деякі американці прийшли на фестиваль в українських вишиваних сорочках. 

Коментарі закриті.