30 листопада, 2018

Делеґати XI Конґресу СКУ взяли участь у відзначенні 85-ліття Голодомору

Під час Міжнародного форуму „Україна пам’ятає! Світ визнає!”.

КИЇВ. – 24 листопада в Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі „Мистецький арсенал” відбувся Міжнародний форум „Україна пам’ятає! Світ визнає!” з вшанування пам’яті жертв Голодомору, в якому взяли участь делеґати XI Конґресу Світового Конґресу Українців (СКУ). 

На цьому форумі виступив Президент СКУ Евген Чолій‚ який зазначив, що Голодомор-геноцид був свідомим актом сталінського тоталітарного режиму проти українського народу. Президент СКУ ствердив, що Міжнародна акція „Запали свічку пам’яті!“, яку СКУ разом з українськими партнерами провів у 85-ти країнах світу впродовж 85-ти днів з метою визнання Голодомору геноцидом, є важливою частиною протидії нинішній військовій аґресії проти України та проти загальнолюдських цінностей.

Президент Світового Конґресу Українців Евген Чолій промовляє на Форумі в пам’ять 85-річчя Голодомору.

Форум завершився відеофільмом про міжнародну акцію „Запали свічку пам’яті!“.

Делеґати Конґресу СКУ також узяли участь в акції „Запали свічку пам’яті!“ біля Меморіялу жертв Голодомору, де ієрархи Українських Церков відправили Панахиду за всіма жертвами Голодомору. 

Представники діяспори взяли участь у академічній конференції на тему Голодомору 22-23 листопада та спеціяльній сесії Верховної Ради України 23 листопада, де виступили Е. Чолій і голова Міжнародного Координаційного Комітету СКУ в справі Голодомору Стефан Романів.

 

Коментарі закриті.