1 березня, 2019

Голова місії СКУ зі спостереження за виборами розгорнув роботу в Києві

ТОРОНТО. – Голова Міжнародної місії Cвітового Конґресу Українців зі спостереження за виборами 2019 року в Україні (Місія СКУ) Евген Чолій здійснив робочий візит в Київ 11-15 лютого з метою розгортання роботи місії в Україні.

У рамках візиту голова Місії СКУ зустрівся з представниками державних органів влади, насамперед Центральною виборчою комісією України та Міністерством закордонних справ, проводами інших міжнародних та національних спостережних місій в Україні, а також з представниками громадського сектора України, зокрема у сфері медія-моніторинґу та комунікацій.

На зустрічах йшлося про хід підготовки до виборів президента України 31 березня та про моніторинґ даного процесу з боку Місії СКУ. Е. Чолій зазначив, що Місія СКУ включатиме довгострокових дистанційних спостерігачів для медія-моніторинґу та короткотермінових спостерігачів, які вестимуть моніторинґ в Україні та в дипломатичних представництвах України у світі. Місія СКУ включатиме працю спостережної місії за виборами Українського Конґресового Комітету Америки.

11 лютого голова Місії СКУ долучився до координаційної зустрічі міжнародних спостережних місій в Посольстві Канади, де обговорювались питання змін до виборчого законодавства в Україні, розміщення довгострокових і короткотермінових спостерігачів, проведення тренінґів та публікації звітів. На окремих зустрічах з проводами таких спостережних місій, як Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) Організації з безпеки та співробітництва в Eвропі (ОБСE), Канадська Місія – Вибори в Україні 2019 (КАНАДЕМ) та Eвропейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ЕНЕМО) мова йшла про оперативний обмін інформацією між місіями.

Усі бажаючі долучитись до спостереження виборчого процесу в Україні чи в закордонному виборчому окрузі мають заповнити відповідні аплікаційні форми, доступнi на веб-сайті СКУ, і направити їх на адресу [email protected] не пізніше як 10 березня.

 

Коментарі закриті.