27 вересня, 2019

Вiд президента вимагали не підписувати угод з Росією

Під час акції з вимогою до Президента України Володимира Зеленського не підписувати капітуляційних угод із Росією. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – 19 вересня біля бюра Президента України відбулася акція „Ні капітуляції“, учасники якої вимагали, щоб Президент Володимир Зеленський не погоджувався на „формулу Штайнмаєра”, яка передбачає автономію окремих районів Донецької і Луганської областей (ОРДЛО), вибори під дулами російських окупантів, амнестію для злочинців так званих ЛНР та ДНР.

У заході взяли участь понад 1‚000 громадян. Організувала акцію об’єднана неформальна коаліція громадських організацій: громадсько-політичний рух „Межа“, „Відсіч“, „Захисти Україну“, УНСО та інші. Активісти озвучили єдину позицію України для перемоги, яка містить 10 пунктів.

Організатори акції висунули вимоги: повне і стале припинення бойових дій на Донбасі‚ виведення російських військ, роззброєння незаконних формувань‚ передання під контролю України або миротворцям ООН і Організації Безпеки і Співробітництва в Европі ділянки кордону, яка наразі непідконтрольна урядові.

В результаті президент не підписав жодних документів, які б ґарантували росіянам виконання їхніх умов, а також виступив із контр-заявами, які спростовують заяви Міністерства  закордонних справ України. Все це стало прямим наслідком тиску громадянського суспільства.

Коментарі закриті.