23 листопада, 2018

В Україні вшанували пам’ять героїв „Небесної сотні“

Під час церемонії в Києві біля Хреста на місці загибелі героїв „Небесної сотні“ (зліва): Володимир Гройсман‚ Марина та Петро Порошенки‚ Андрій Парубій. (Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України)

КИЇВ. – 21 листопада у містах і селах України відбулося вшанування пам’яті героїв „Небесної сотні“‚ які віддали своє життя під час Революції Гідности (листопад 2013 року-лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, европейське майбутнє України. 

Пам’ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року. 

Президент П. Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяли участь у церемонії і встановили лямпадки до Хреста на місці загибелі героїв „Небесної сотні“. У церемонії також взяли участь Прем’єр-міністер України Володимир Гройсман та Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

З нагоди п’ятої річниці Революції Гідности у Львові провели поетичний маратон „Вірші Майдану“ і фотовиставку на площі перед міською ратушею. Студенти читали вірші, написані у часи Революції Гідности. На Личаківському кладовищі відбулося покладання квітів до могил генерала Сергія Кульчицького, полковника Андрія Соколенка та інших загиблих на сході бійців. На площі перед пам’ятником Тарасові Шевченкові учасники віча пригадали події Майдану та вшанували загиблих.

У Чернівцях провідники міста разом з громадою поклали квіти та запалені лямпадки до могил героїв „Небесної сотні“ на Алеї слави Центрального кладовища міста.

У Хмельницькому під час скорботних заходів біля Стели пам’яті героїв „Небесної сотні“ відбулося віче‚ на якому поіменно згадали хмельничан, які загинули на Майдані та на сході держави. 

Коментарі закриті.