30 січня, 2020

Віче ухвалило заяву до влади

Представники громадських і політичних організацій на історичному Софійському Майдані. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – 22  січня з нагоди Дня Соборности Украї­ни на історичному Софійському Майдані відбулось віче‚ у якому участь взяли відомі політичні і громадські діячі Павло Клімкін, Іван Заєць, Ми­кола Поровський, Олександр Ушинський, Сер­гій Джердж‚ активісти і представники „Прос­віти“, Конґресу Українських Націоналістів‚ Української партії, „Соловецького братства“ та „Меморіялу“.

Учасники віча звернулись до вищих державних посадовців з вимогою визнати та святкувати на загальнодержавному рівні 22 січня як День Незалежности і Соборности України.

У заяві зазначено: „Знову чергова спроба новообраної влади домовитися із загарбником, якому потрібен не мир, а повернення України в склад московської імперії за всяку ціну. Не дивлячись на всі ті поступки (відведення військ із своєї території, видача Москві важливих для засудження її військових злочинів свідків, припинення слідства, вже розпочатих судових процесів та відпускання на волю московських диверсантів, налагодження економічної співпраці із аґресором, здача завойованих позицій на міжнародній арені, відмова від виграшних судових процесів проти Москви в Стокгольмсь­кому суді)‚ на які нинішня українська влада іде на вимоги Москви, яка ні на які поступки не іде і як бачимо навіть не збирається (окрім нерівноцінного повернення незначної частини військовополонених по обміну). За таких умов єдиною надійною  ґарантією миру можуть бути тільки сильні і ефективні Збройні Сили України та прискорення процесів до вступу в НАТО!“.

Коментарі закриті.