14 листопада, 2019

Відкрито школу автомеханіки Салезіянського згромадження

Відкривають професійну школу (зліва): о. Карол Манік, Євген Хохла та о. Михайло Чабан.

Відкривають професійну школу (зліва): о. Карол Манік, Євген Хохла та о. Михайло Чабан.ЛЬВІВ. – 27 вересня у садибі Салезіянського згромадження Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) при професійній школі в Молодіжному навчальному центрі ім. св. Івана Боско відкрито навчання для тих, які бажають стати кваліфікованими автослюсарями й ремонтувати авта, а також контролювати технічний стан автомобілів з допомогою діягностичного устаткування.

Школа має назву „АвтоБоско. Львів“ й розташована в „Родинному домі“‚ де піклуються про 60 дітей віком від 5 до 18 років, сиріт або напівсиріт. У „Родинному домі“ міститься ще гуртожиток для студентів, які вчаться у вищих закладах Львова.

У навчальному центрі можна навчитися після закінчення середньої школи столярства, куховарства, кравецтва, перукарства, стати барменом. Сам будинок має три поверхи. У підвалі – великий гараж, на першому поверсі – кляси й приміщення з верстатами, на третьому спортивна заля, де члени футбольного клюбу „Покрова“ зможуть проводити тренування восени та взимку.

На відкриття прибув Митрополит УГКЦ Ігор Возьняк. Директор центру о. Андрій Боднар попросив присутніх зібратись біля входу‚ де провінціал оо. Салезіян о. Карол Манік, директор „Родинного дому“ о. Михайло Чабан та студент-автомеханік Євген Хоха перетнули стрічку й усі пішли до великої залі на освячення будинку. Митрополит Ігор виконав освячення й подякував Салезіянам за відкриття школи автомеханіки, єдиної в Україні, якою завідує релігійне згромадження.

Промовляли о. Андрій, який кожному промовцеві вручав пам’ятку у виді стилізованого на склі обличчя св. Івана Боско‚ заступник міського голови Львова Євген Бойко‚ Надя Гандзюк з управи німецької компанії KNOR-BRENS, голова благочинного фонду цієї компанії‚ Наталія Рибак, заступник голови віддлу профтехнічної освіти, керівник Товариства „Гал-Кат“ Юрій Доскіч, о. М. Чабан та представник польської фірми „Марія“, яка подарувала школі навчальне обладнання „Мехатроніка“ Ришард Лендзя.

18 юнаків вже почали навчатись на цьому обладнанні.

Потім відбувся круглий стіл з продавцями авт у Львові, на якому обговорювались питання працевлаштування випускників центру.

Учасники відкриття школи в Молодіжному навчальному центрі ім. св. Івана Боско.

Коментарі закриті.