16 лютого, 2018

Відкрито Зимові Олімпійські Ігри 

Збірна олімпійська команда України на відкритті XXIII Зимових Олімпійських Ігор у Пхьончхані. (Фото: НОК України)

ПХЬОНЧХАН, Корея. – 9 лютого відбулася церемонія відкриття XXIII Зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані. Під час яскравих урочистостей на 35-тисячній арені Олімпійського стадіону було піднято олімпійський прапор та запалено вогонь. Церемонія відкриття повністю відповідала філософії та духові сучасної Кореї у поєднанні традицій та сучасних технологій. Олімпійські ігри триватимуть до 25 лютого.

Україну на Олімпіяді представляють 33 спортовці у дев’яти з 15 видів спорту: біятлоні, фігурному ковзанні, санному спорті, лещетарському фрістайлі, лещетарських перегонах, гірськолещетарському спорті, сновбординґу, скелетоні і лещетарському двоборстві. Саме стільки спортовців виконали умови кваліфікаційного відбору міжнародних федерацій і увійшли до заявки Олімпійської збірної України. Це найменша за кількістю команда в історії виступів України на зимових Олімпіядах. Частина з них взяла участь у церемонії відкриття, де прапороносцем була біятлоністка Олена Підгрушна.

Першою на олімпійську трасу вийшла представниця моґулу (спуску по горбках) Тетяна Петрова. За результатами першої спроби у кваліфікації українка посіла 29-те місце і не пройшла у фінал. 10 лютого на Олімпійський іграх відбувся жіночий скіятлон. У ньому взяли участь українки Тетяна Антипенко і Марина Анцибор, які закінчили 45-ою і 53-ою. Золото здобула шведка Шарлотте Калла, срібло у норвежки Маріт Бьорґен, а бронзова медаля дісталася Крісті Пармакоскі з Фінляндії.

Відбулися перші перегони з біятлону. Програму відкрили жінки бігом на 7.5 кілометра. У перегонах взяли участь чотири українки. Найкращий вислід у Віти Семеренко – вона прибігла 14-ою. Золото здобула німкеня Лаура Дальмаєр, срібло у норвежки Марте Олсбу, а бронза дісталася Вероніці Вітковій з Чехії.

11 лютого лещетар Олексій Красовський не зміг закінчили в скіятлоні через значне відставання від передових учасників. Т. Петрова закінчила свої виступи, невдало виступивши і в другій кваліфікації з фрістайлу. Найкращий серед українських біятлоністів у бігу на 10 кілометрів Дмитро Підручний був лише 21-им. Антон Дукач та Андрій Мандзій на санках посіли 23-те та 40-ве місця.

12 лютого відбулася перша спроба лещетарів-двоборців‚ у якій Віктор Пасічник посів 20-те місце з 34-ох. У перегонах-переслідуванні німкеня Лаура Дальмайєр здобула другу золоту медалю. Українки Віта Семеренко і Анастасія Меркушина закінчили 18-ою і 46-ою. Валентина Семеренко не стартувала.

Українські біятлоністи не потрапили у тридцятку найкращих: Дмитро Підручний закінчив 34-им, Артем Прима – 38-им, а Сергій Семенов завершив перегони на 49-му місці.

„Свобода“ інформуватиме про хід Олімпіяди та її підсумки.

Коментарі закриті.