30 січня, 2020

Відкрили виставку в Національному музеї літератури

Учасники благодійно-просвітницької мистецької акції „Свічка пам’яті“. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – 23 листопада 2019 року в стінах Національного музею літератури України вшановували пам’ять наших співвітчизників, чиї життя трагічно обірвала трагедія Голо­домору-геноциду 1932-1933 років.

В рамках музейного проєкту „Розгойдані дзвони пам’яті“ цій події було присвячене відкриття виставки „Янголи сумують“, на якій представлено живопис та графіку художника Валерія Франчука, лавреата Націо­нальної премії ім. Тараса Шевченка.

Окрім полотен мистця, експонатами виставки стали підготовлені до друку членами Асоціяції для вивчення голодоморів в Україні спогади про Голодомор тих, кому пощастило вижити в ті страшні часи‚ а також раритетні видання з фондів музею Уласа Самчука, Василя Барки, Ігоря Качуровського, Докії Гуменної „Діти Чумацького Шляху“‚ літературні твори Анатолія Дімарова, Василя Голобородька, „Мор“ Олеся Волі.

У цей же день у музеї відбулася благодійно-просвітницька мистецька акція „Свічка пам’яті“, що її традиційно організовує мистецька аґенція Анжеліки Рудницької. До акції  долучаються усе нові художники, музиканти, актори, письменники та історики.

Виступили Галина Яблонська, Лариса Руснак і Катерина Степанкова.  Пролунав „Реквієм“ композитора Єв­гена Петриченка та народні псальми у виконанні ансамблю „Sed Contra“.

Народна артистка України Галина Яблонська під час благодійно-просвітницької мистецької акції „Свічка пам’яті“. (Фото: Георгій Лук’янчук)

Коментарі закриті.