30 листопада, 2018

Відзначили 20-ліття священства о. Віктора Полярного

Учасники свята (зліва): протоєрей Роман Загурський, митрофорний протоєрей Віктор Полярний, о. диякон Сергій Кукурічка, Владика Євстратій, паламар Василь Плитка, протоєреї Ярослав Марікот і Олег Шутак. (Фото: Оля Сорока)

БЛУМІНҐДЕЙЛ‚ Ілиной. – 2 листопада до громади св. Андрія Первозваного Української Православної Церкви Київського Патріярхату з нагоди 20-ліття священства митрофорного протоєрея Віктора Полярного прибув у супроводі протодиякона о. Сергія Кукурічка Архиєпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, секретар Священного Синоду, голова Інформаційного управління. 

Владика Євстратій в сослужінні протоєрея В. Полярного, протоєрея Анатолія Басараба, єрея Михайла Лещишина та протодиякона С. Кукурічка завершив Заупокійну Панахиду, а церковний хор під провідом Тараса Руденка виконував церковні співи.

4 листопада діти Школи українознавства привітали Владику Євстратія. Голова громади Іван Яресько хлібом-сіллю привітав архипастиря та запросив його помолитися за здоров’я, мир та злагоду з нагоди 20-ліття священства о. В. Полярного, секретаря Вікаріяту Помісної Української Православної Церкви Київського Патріярхату в США і Канаді.

При вході до храму о. В. Полярний в присутності протоєреїв Романа Загурського, Олега Шутака, Ярослава Марікота та єрея Михайла Лещишина запросив Владику до храму. 

Під час Літургії з благословення Патріярха Київського і всієї Руси-України Філарета Владика Євстратій вручив о. В. Полярному Орден св. Рівноапостольного князя Володимира Великого, другого ступеня, за заслуги з відродження духовности в США, утвердження Помісної Української Православної Церкви та з нагоди 20-річчя священства. 

В Культурному Центрі громади св. Андрія церковний хор розпочав святковий бенкет молитвою „Отче наш“. Голова громади І. Яресько привітав Владику Євстратія та всіх гостей, які зійшлися вшанувати о. В. Полярного‚ і окреслив його внески в розбудову громади. Було показано відеофільм про життєвий шлях о. В. Полярного‚ започаткований у Золочеві‚ який створив Олег Федак – чоловік доньки о. В. Полярного Анни. 

У мистецькій програмі виступили церковний хор, учні Школи українознавства, ансамбль „Горлиця“, Йосеф Міколяш і внучка отця В. Полярного – Таня Федак. 

Владика Євстратій вручив о. В. Полярному подяку „Патріот України – за активну допомогу в розбудові Української держави“ від Наглядової ради „Евроатлантичного вектора“ у Києві. Протоєрей В. Полярний звернувся до присутніх з словами подяки. 

Він розповів‚ що 1 листопада 1998 року у храмі св. Софії у Чикаґо Патріярх Філарет возвів його у чин пресвітерства. За час священства він співпрацював з головами громад Леонідом Гусаком в Купер-Ситі, Фльорида‚ і з І. Яреськом‚ яким вдячний за спільну працю‚ а також дружині Валентині за розуміння і підтримку у спільному шляху. У США о. В. Полярний здобув професію інженера і працював понад 30 років у фірмі „Mоторола“. 

Через посередництво бл. п. Архиєпископа Степана Біляка і з благословення Патріярха Філарета о. В. Полярний 20 років тому присвятив своє життя служінню в Помісній Українській Православній Церкві Київського Патріярхату.

Протоєрей В. Полярний подякував хорові під проводом Т. Руденка, управлінню і вчителям Школи українознавства під проводом Оксани Міколяш, членам парафіяльного уряду й голові І. Яреськові‚ ансамблеві „Горлиця“ під проводом Вячеслава Тіхонова‚ Валі Сідельник за організацію торжества. 

Парафіяльний уряд, Сестрицтво св. Софії, Братство св. Андрія, Церковний хор, Школа Українознавства, Ансамбль „Горлиця“ і вірні громади вручили о. В. Полярному Грамоту подяки. Молитвою завершилося відзначення 20-ліття священства о. В. Полярного.

Коментарі закриті.