21 травня, 2020

Відбулося чергове засідання ТКГ

КИЇВ. – 14 травня Тристороння контактна група (ТКГ) провела чергове засідання у режимі відеоконференції. Україну на засіданні представляла оновлена делеґація, зформована указом Прези­дента Володимира Зеленського.

Перше, на чому Україна наголосила у форматі ТКГ, у складі якої – Україна, Росія та Організація з Безпеки і Співробітництва в Eвропі, – це важливість виконання домовленостей провідників „Нор­манд­ської четвірки”, досягнутих під час саміту в Парижі. Особливо наголошувалося на необхідності виконання безпекових вимог, зокрема щодо дотримання сталого режиму тиші.

Україна вкотре наполягла на безумовному та безперешкодному доступі спостерігачів на всій території України в межах міжнародно визнаних кордонів, зокрема на тимчасово окупованих територіях.

В гуманітарній групі продовжено роботу з формування списків для наступного етапу взаємного звільнення утримуваних осіб та списків зниклих безвісти. Українська сторона вкотре виключила можливість закріплення особливого статусу окупованих територій в Конституції України.

Представники України в економічній групі продовжили обговорення питання щодо відновлення в окремих районах Донецької та Луганської областей оподаткування та системи розрахунків у межах українського правового поля.

Прес-служба Президента України

Коментарі закриті.