30 квітня, 2020

Володимир Зеленський відвідав Чорнобильську зону відчуження

Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністер Денис Шмигаль поклали квіти до пам’ятника Героям Чорнобиля (Фото: Прес-служба Президента України)

ПРИП’ЯТЬ, Київська область. – 26 квітня Президент України Володи­мир Зеленський разом з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем ушанували пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС). Вони поклали квіти до пам’ятника Героям Чорнобиля, що розташований на ЧАЕС, поблизу енерґобльока, де стався вибух у 1986 році. Присутні вшанували пам’ять рятувальників хвилиною мовчання

Під час робочої поїздки до Київ­ської области Президент України В. Зеленський відвідав пункт, де розміщено сили, які беруть участь у ліквідації пожежі в Чорнобильській зоні відчуження. Він заслухав інформацію щодо протипожежної безпеки в Чорнобильській зоні, оглянув пожежну техніку та поцікавився умовами роботи рятувальників, поспілкувався з вогнеборцями та висловив їм подяку.

Міністер внутрішніх справ Арсен Аваков, тимчасово виконуюча обов’язки Міністра енерґетики та захисту довкілля Ольга Буславець і голова Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС) Микола Чечоткін ознайомили главу держави з перебігом ліквідації осередків пожежі.

Президент України Володимир Зеленський відвідав Чорнобильську зону. (Фото: Прес-служба Президента України)

В. Зеленський вручив 22 рятувальникам державні нагороди. Він зазначив, що вогонь знищив велику ділянку лісу – понад 11 тис. гектарів. Рятувальники нагороджені орденами „За мужність”, „Данила Галицького” та медалями „За бездоганну службу” і „За працю та звитягу”.

Прем’єр-міністер Д. Шмигаль також подякував рятувальникам за їхній подвиг.

У Зоні відчуження тривало гасіння пожеж на території Луб’янського, Паришівського, Дитятків­ського та Денисовицького лісництв. Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та п’ять шляхопрокладачів Збройних сил України. Інженерною технікою створено 987 кілометрів смуг. До гасіння залучено 1,017 рятувальників та 230 одиниць техніки, у тому числі два вертолети.

 

„Укрінформ”, Прес-служба
Президента України

Коментарі закриті.