20 вересня, 2019

Варто продовжити розповідь про цвинтар у Бавнд Бруку

Я отримала від Консисторії Української Православної Церкви США ілюстрований довідник „Цвинтар Церкви-пам’ятника св. Андрія Первозваного у Савт Бавнд Бруку, Ню-Джерзі“, у якому вміщено відомості про багатьох американських українців і місце їхнього вічного спочинку. Про це видання 6 вересня була докладна розповідь у газеті „Свобода“. Книга розповіла також про моїх діда і батька Василя Григоровича і Василя Васильовича Кричевських.

Книга цікава, бачу багато знайомих, де вони поховані і коли. Було б добре передбачити видання другого тому довідника, у якому вмістити відомості про інших людей, похованих на цвинтарі. Упорядник книги, редактор „Свободи“ Левко Хмельковський сказав мені‚ що готовий продовжити цей проєкт. Для цього треба вислати йому в електронному вигляді їхні короткі біографії і фотографії на адресу: [email protected].

Якщо хтось не має електронної пошти, можна вислати друковані чи рукописні матеріяли і фотографії до Консисторії: Ukrainian Orthodox Church of the USA, P.O. Box 495, South Bound Brook, NJ 08880. У наступному виданні варто передбачити доповнення вже поданих життєписів (у книзі немає біографій ряду письменників та діячів визвольних змагань), а також передбачити можливі уточнення.

Книгу слід розцінювати як важливий внесок в українську некрополістику – опис поховань і цвинтарів, котра у самій Україні після набуття незалежности ще не стала поширеною.

 

Катерина Кричевська-Росандіч‚
Мавнтен-В’ю, Каліфорнія

Коментарі закриті.