12 березня, 2020

Ізраїль очима фотографа з Одеси

Ігор Воровський

КАРМІЕЛЬ, Ізраїль. –  Вперше в Карміелі, що в самому серці Галілеї, впродовж лютого відбулась  виставка „Галілея в фокусі“ фотографій професіоналів та аматорів цього виду мистецтва, які приїхали в єврейську державу з різних країн світу. Серед восьми учасників  – Ігор Воровський, який приїхав з Одеси і протягом 16 років фотографує  природу, людей, історичні місця Галілеї, куточки міста. Другу доньку фотомистця, яка народилася в Ізраїлі, назвали на честь міста – Карміела.

На виставці представлено чотири роботи І. Воровського, які вибрало жюрі: „Коні“, „Ара­фатка“, „Туман“ „Поле“.

І. Воровський розповів, що він особливо любить фотографувати дітей, коли вони не позують, а щирі і безпосередні під час гри, навчання, фізичних вправ, танців. Також місцеві події українського життя. І. Воровський приїхав з родиною у 2004 році, а батьки у 2006-му. Батько відразу почав співати в місцевому ансамблі. Керівник його Зінаїда Гуревич з Києва, безмежно закохана в Україну, організовує заходи, присвячені Україні. Вечорниці  були не лише в Українському культурному центрі Ізраїля, але і на сценах багатьох міст країни.

Спочатку І. Воровський фотографував батька, який співав в українському одязі, потім увесь колектив. Тепер донька стала  учасницею дитячого колективу естрадної пісні. К. Воровська та інші члени дитячого гурту вже втретє брали участь у міжнародних фестивалях української творчості і були переможцями.

Любов до фотографування прийшла від дідуся. Анатолій Єфимов був відомим фотографом в Одесі.  Почав знімати ще в школі, коли йому купили фотоапарат „Зеніт“.

Коментарі закриті.