1 грудня, 2017

Мистець намалював героїв Холодного Яру

Дмитро Бур’ян. Портрет Василя Чучупаки.

ЧЕРКАСИ. – В музеї „Кобзаря“ 12 жовтня відкрилась виставка молодого художника Дмитра Бур’яна – портрети героїв Холодного Яру.

Мистець розповів: „Відтворити образи героїв Холодного Яру мріяв з юнацьких років. Ідея виникла після прочитання спогадів Юрія Горліса-Горського „Холодний Яр“. Книга підштовхнула до усвідомлення того, на якій землі я живу і хто мої предки. Гордість пройняла мою душу за силу і міць в боротьбі з окупантом. Знайшов вдалу мову виконання, підібрав матеріяли (вугілля, сепія та санґіна), якими малюєш портрет на одному диханні“.

Дмитро Бур’ян біля своїх картин. (Фото: Олександер Костирко)

Дмитро Бур’ян біля своїх картин. (Фото: Олександер Костирко)

Д. Бур’ян навчався в художніх школах ім. Данила Нарбута у Черкасах та ім. Тараса Шевченка у Києві, опісля у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури на відділенні скульптури. Головними наставниками були Олександер Михайлинський, Назар Білик та Адріан Балог.

З 2007 року відбулося п’ять персональних виставок. Неодноразово брав участь у спільних всеукраїнських виставках у Києві. Скульптури „Коник“ і „Тарас Шевченко в літньому саду“ виконані на фестивалі „Древляндія”, прикрашають парки Черкас.

Коментарі закриті.