23 квітня, 2016

Фундація аґітувала за підтримку України

ГАҐА. – Фундація „Brand New Ukraine“ провела від 17 березня до 6 квітня 18-денну кампанію, присвячену референдумові щодо договору про Асоціяцію між Україною та Евросоюзом. Під гаслом „Поставтесь до цього серйозно! Від вашого голосу залежить доля 45 мільйонів людей!“ проведено бібліотечну туру, панельну дискусію на тему договору, Дні українського кіно. Основною метою кампанії було ознайомлення голяндців з Україною та роз’яснення їм головних переваг ратифікації договору.

Фундація запросила нідерляндських письменників, журналістів та провідних експертів про Україну виступити з лекціями у містах Нідерляндів. Письменник і філософ Рюд Мей виступав в Неймеґені та Ейндговені, професор та історик Марк Янсен – у Гарлемі та Бреді, журналістка Флер де Веерд прочитала лекції у Зволе та Алмере, журналісти Ева Кукіер та Лаура Старінк виступали в Утрехті та Лейдені, активіст Джон Стінен – в Ротердамі, а експерт Тоні ван дер Тоґт – у Лелістаді.

29 березня в Міжнародному пресовому центрі „Nieuwspoort“, Гаґа, відбулася дискусія між українськими та нідерляндськими політиками, громадськими діячами, експертами та підприємцями щодо угоди про Асоціяцію між Европейським Союзом та Україною. Під час панельної дискусії була пряма трансляція з події, всі бажаючі могли задавати питання до учасників дискусії.

31 березня та 1 квітня в одному з найстаріших і найгарніших европейських кінотеатрів відбулися Дні українського кіно „Україна, шлях до свободи в історичній ретроспективі“. Були показані документальні фільми, що розповідають про знакові для Україні події: стрічки „Одинадцятий“ Дзиґи Вертова з сучасним музичним супровідом Антона Байбакова (електроніка) і Софії Турти (клавішні), „Російський дятел“ Чада Ґрасії та „Зима у вогні“ Євгена Афінеєвского. Відкрила дні українського кіно відома голяндська акторка і ведуча українського походження Вікторія Кобленко. Всі покази супроводжувалися дискусією режисерів, продюсерів, акторів та істориків з авдиторією.

Фундація робила все можливе, щоб нідерляндці прийшли на вибори та проголосували за угоду про Асоціяцію Україна-ЕС. Ми розчаровані результатами референдуму. Але це був для нас великий досвід, тому ми не падаємо духом і продовжуємо працювати над позитивним образом України в Нідерляндах.

Фундація „Brand New Ukraine“ – це громадська організація, місією якої є поширення інформації про Україну в Нідерляндах. Додаткова інформація про „Brand New Ukraine“ є на сторінці інтернету: www.brandnewukraine.nl.

Коментарі закриті.