15 лютого, 2016

Терещенко виступив у бізнес-школі УКУ

Посадник Глухова Мішель Терещенко виступає у бізнес-школі Українського Католицького Університету. (Фото: Прес-служба УКУ)

ЛЬВІВ. – 27 січня у бізнес-школі Українського Католицького Університету відбулась відкрита лекція нащадка відомого аристократичного роду Терещенків, новообраний посадника Глухова Мішеля Терещенка, яка зібрала 150 учасників.

„Ефективне управління, впровадження реформ, електронне урядування, комунікація, якісна обслуга, усунення бюрократії і корупції – це рецепт успіху не лише для Глухова, а й для усієї України“, – сказав лектор.

За словами М. Терещенка, українці володіють фантастичною енерґією, але люди затиснуті і налякані: „Цю енерґію вповні ми могли побачити на Майдані. В Україні є сильне громадянське суспільство, люди активні, підприємливі. Але як ці навички реалізувати? На мою думку, слід просто дати людям свободу дій“, – зазначив він.

М. Терещенко хоче на прикладі Глухова показати іншим містам, містечкам та усій Україні, що успіх – це реальність: „Глухів доволі символічне місто: у нас депресивна ситуація, мешканці не мають роботи і гідної платні, захлинаються у корупції та бюрократії, містечко розташоване за 10 кілометрів від кордону з Росією. Якщо ми зробимо реформи у Глухові, тоді зможуть усі! Але все залежить від людей – чи зможуть вони разом змінити місто, зробити його привабливим для інвесторів і для туристів“.

М. Терещенко переконаний – якби історія не була такою трагічною останні 100 років, Україна могла би бути однією з найсильніших країн у Европі: „Перед 1917 роком Україна була найбільш населеною у Европі, найдинамічніше розвивалася і була чи не найуспішніша у аґрарній сфері. Ми маємо освічених, працьовитих людей, землю і відкриті ринки. Все, що потрібно – почати робити речі правильно. Я не спеціяліст з реформ, але знаю: якщо ми вивільнимо енерґію людей – ми зможемо їх провести, бо реформи – це не моє персональне бажання, це має бути робота команди і кожного зокрема“.

М. Терещенко також додав, що вважає теперішній час найкращим для інвестицій в Україну: „Це час історичного шансу для України, навіть для маленьких міст, які перебувають на лінії фронту. Ми це відчуваємо“.

 

Коментарі закриті.