15 лютого, 2016

Надія Савченко впізнала викрадача

ДОНЕЦЬК, Росія. – 1 лютого, коли адвокат Надії Савченко Ілля Новиков на суді показав фотографію Павла Карпова, який в Адміністрації Президента Росії був помічником впливового функціонера Микити Іванова і відповідав за взаємодію з ультраправим угрупованням – Бойовою організацією російських націоналістів‚ Н. Савченко впізнала. що саме він сидів за кермом „Ніви“, на якій 23 червня 2014 року її доставили на кордон українських територій, захоплених терористами, щоб передати спецслужбам Росії.

Коли навесні 2014 року політтехнолог Олександер Бородай прибув в український Донецьк, щоб стати „прем’єр-міністром ДНР“, П. Карпов під іменем Миколи Павлова з’явився в Луганську, де активно співпрацював з „провідником ЛНР“ Валерієм Болотовим, називаючи себе „куратором від президента“. Після відставки О. Бородая в серпні 2014 року П. Карпов повернувся до Москви разом з ним.

І. Новиков клопотався про виклик П. Карпова і В. Болотова в суд для свідчень, але колеґія Донецького міського суду Ростовської области у складі Леоніда Степаненка (голова), Алі Хайбулаєва і Євгенії Черниш відмовила у клопотанні.

 

Коментарі закриті.