24 березня, 2017

Президент Петро Порошенко: „Ми маємо об’єднати зусилля“

Президент України Петро Порошенко на засіданні Ради реґіонального розвитку. (Фото: Прес-служба Президента України)

КИЇВ. – 20 березня Президент України Петро Порошенко скликав п’яте засідання Ради реґіонального розвитку і наголосив, що так звана бльокада Донбасу мала неґативні наслідки. Міжнародний Валютний Фонд (МВФ) відклав ухвалення рішення щодо виділення чергового траншу – 1 млрд. дол., який потрібен для подальшого поповнення золотовалютних резервів, утримання стабільности національної грошової одиниці, що стало б дуже потужним сиґналом інвесторам.

П. Порошенко підкреслив, що українська влада зробила багато у проведенні реформ‚ переконала МВФ у підтримці українського варіянту пенсійної реформи, що не передбачає напряму підвищення пенсійного віку.

Президент П. Порошенко переконаний, що Україна демонструє позитивний розвиток за всіма напрямками проведення реформ: підвищення рівня мінімальної платні та її впливу на підприємництво і бюджет, відновлення банківського кредитування, децентралізації, розвитку дорожньої інфраструктури, реформи системи охорони здоров’я та змін у загальній середній освіті.

Ще півтора роки тому ситуація в Україні була такою, що про перспективи розвитку можна було лише мріяти. „Зараз вже є підстави говорити про те, що почалося реальне відновлення економіки і є можливість починати перехід від тактики виживання до спільної державної стратегії розвитку“, – підкреслив президент.

Глава держави зазначив, що всі українські уряди не мали іншого вибору, ніж йти на дуже жорсткі, принципові й непопулярні кроки. Ці заходи узгоджувались з міжнародними фінансовими організаціями, які підтримали Україну у цей складний час. Ці кроки були надзвичайно важкими для людей, але без них було б набагато важче.

„Безвідповідальні політикани стверджують, що гроші МВФ проїдені, вкрадені, або використані не за призначенням. Це суцільна, тотальна і безвідповідальна брехня. Кожна копійчина, яку Україна отримала від МВФ, дбайливо зберігається“, – наголосив П. Порошенко. Але позитивні тенденції покищо не відчутні для переважної більшости українців. Досягнуті результати ще не призвели до покращення рівня життя людей. В цьому пляні зроблено лише перші кроки: підвищено мінімальну платню до рівня 3‚200 грн.‚ збільшено платні лікарів та вчителів‚ витрати на дорожнє будівництво, зросли фінансові можливості розвитку місцевих громад.

 

Коментарі закриті.